HIGHLIGHTS: høydepunkt fra cupfinalen. Video Fotball Media Vis mer

Haugesund - Viking

Tripic helten i cupfinalen

Det var Viking-kaptein Zlatko Tripic som skulle bli den store helten i cupfinalen 2019.

Publisert
Sist oppdatert
  • Haugesund - Viking 0-1 (0-0)

ULLEVAAL (Dagbladet): Zlatko Tripic ble dagens store helt da han skaffet straffespark og scoret. Det var en gråtkvalt kaptein etter kampen.

- Jeg blir rørt. Dette er sykt. Jeg har ikke ord nå, sa Tripic etter kampen til NRK.

Kristian Thorstvedt, som har fått sitt store gjennombrudd denne sesongen, sier at det blir en meget fin julefeiring hos familien Thorstvedt. Han klarte nemlig det far Erik aldri klarte - å ta cupgull.

- Jeg skal mobbe pappa for dette cupgullet som han ikke har, sier Thorstvedt junior.

For første gang på ti år møttes to lag fra samme fylke hverandre i en cupfinale. Haugesund og Viking var lagene som skulle kjempe om edelt metall foran et fullsatt Ullevaal stadion denne ettermiddagen.

Det var to formlag som møtte hverandre på Ullevaal. Begge lag kom fra storseiere fra siste runde i Eliteserien. To lag med gode sesonger. Det var ett Viking lag som hadde overgått alle forventninger med en femteplass i Eliteserien, mot et Haugesund som til slutt endte på en sjuende plass.

NEDRYKK: Flere lag hadde mye å spille for i Eliteseriens siste runde. Video: FotballMedia. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Man kunne tidlig se at det var to jevngode lag som møtte hverandre i cupfinalen. De ti første minuttene var preget av lite sjanser, og to lag som ikke risikerte det store. Stemningen på stadion var dermed upåklagelig. Begge lags supportere hadde fylt opp hver sine borteseksjoner, og lagde veldig mye liv.

Jevn omgang

Kampens første sjanse kom etter et kvarter spill, og det var Haugesund som skulle stå for den. Niklas Sandberg spilte en nydelig pasning inn i 16-meteren, som Velde headet mot mål. En god Iven Austbø var raskt ute, og avverget en god Haugesund-sjanse.

Viking skulle etter hvert komme mer inn i kampen. Etter 17 minutter spill skulle de få en super sjanse. Denne gang var det Sondre Bjørshol som la inn til Benjamin Källman, som satt ballen like utenfor mål.

Da kampen hadde passert halvtimen skulle Viking få et frispark rett utenfor 16-meteren, etter at Zlatko Tripic ble felt. Ylldren Ibrahimaj stilte seg opp, men satt ballen rett i muren.

Resten av omgangen skulle ikke by på de store høydepunktene. Da 45 minutter var spilt hadde ingen av lagene scoret enda. Når dommeren blåste av omgangen, var pauseresultatet 0-0 i cupfinalen 2019.

Kort oppsummert én jevn omgang med mye dueller.

Raskt mål

Den andre omgangen skulle starte med et pang. Drøyt tre minutter ut i omgangen spiller Viking nydelig angrepsfotball. Det hele starter med at kaptein Tripic får ballen ut på kanten og spiller den inn midten til Källman. Finnen får en kjempesjanse, men bommer på mål. Angrepet fortsetter likevel, og ballen havner til slutt hos Tripic. Kapteinen tar en berøring, og drar seg videre inn i 16-meteren og blir felt av Mikkel Dessler. Straffe til Viking.

Tripic tok straffen selv, og satt den iskaldt til høyre for keeper. 1-0 til Stavanger-laget, og seksjonen til Viking-supporterne var i ekstase.

Det var likevel diskusjoner i etterkant om dette var et straffespark.

- Jeg synes det er et veldig billig straffepark, sa NRKs ekspertkommentator Morten Morisbak Skjønsberg om situasjonen.

Det neste kvarteret skulle bli litt mer rolig. Haugesund var det laget som skulle produsere flest sjanser i løpet av den tiden. Martin Samuelsen var blant annet farlig frampå, da han klinket til med venstrefoten utenfor 16-meteren. Austbø hengte godt med, og dyttet ballen ut til et hjørnespark.

De siste ti minuttene av kampen fortsatte Haugesund en intens kamp for utlikningsmålet. I sluttminuttene gikk det mye fram og tilbake. Haugesund sendte mange folk opp, noe som gjorde at det var mye rom offensivt for Viking.

Haugesund fortsatte presset, men det skulle ikke resultere i mål. Da dommeren blåste av kampen kunne Viking slippe jubelen løs, og erklære seg selv cupmestere 2019.

Dette er det første cupgullet for Viking siden 2001.

Vi oppdaterer saken

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer