Trippel Ask da Norge slo Frankrike

Seiret på Jordal-isen etter straffeslag.

Morten Ask scoret hat trick da Norges ishockeykrigere slo Frankrike 4-3 etter staffer i firenasjonersturneringen i Jordal Amfi fredag

Duisburg-proffen var frekk som få da han sørget for alle Norges mål i ordinær tid på sin gamle hjemmebane. Og det er slett ingen selvfølge at den tidligere Vålerenga-spilleren skulle finne nettmaskene. På 17 kamper i den tyske eliteserien er det bare blitt tre mål i tillegg til sju målgivende.

- Det er jo hjemmebanen min, tross alt, gliste Ask overfor NTB etter oppvisningen.

- Nei, jeg spiller i en bra rekke (med Marius Holtet og Patrick Thoresen) og vi produserer masse sjanser. Vi kunne vel ha scoret tre hver, mente Ask
Jevnt 

Frankrike scoret kampen første mål etter bare tre minutter, men Ask svarte med å utligne bare minuttet etter. Samtlige perioder endte 1-1, noe Frankrike skal være mest glad for.

Bare i første periode brente både Mathis Olimb og Mats Zuccarello Aasen store sjanser. I midtperioden pådro Norge seg hele fire utvisninger i løpet av de ni første minuttene, men Storhamar-keeper Ruben Smith sto bunnsolid i undertall.

Først da Norge ble fulltallige nettet Yorrick Treille sitt andre for dagen. Patrick Thoresen traff tverrliggeren etter å ha dratt seg gjennom hele det franske forsvaret i samme periode. Lugano-proffen, som topper poengstatistikken i den sveitsiske ligaen, har ennå ikke scoret for Norge i turneringen, man står bokført med tre målgivende.

Det så ut som om Norge skulle gå på et tap i ordinær spilletid da Laurent Maunier fikk stå helt alene med Smith og sette inn 3-2 med ti minutter igjen å spille. Men nok en gang dukket Ask opp og fikset balanse i regnskapet.
Mye fikst 

Trippel Ask da Norge slo Frankrike

Fredag, som torsdag, var Norge ineffektive. Landslagstrener Roy Johansen mener han så igjen mye av tendensene fra Italia-kampen.

- Det er litt av det samme. Vi har lange angrep, men det blir det ikke noe mål av. Målene kommer oftest på flygende angrep, sa en ellers brukbart fornøyd Johansen til NTB.

- Sånn blir det når vi har pucken mye. Vi spiller med masse selvtillit og holder mye på pucken. Sånn var det i går også, sa Ask.
Lekkerbisken 

Mats Zuccarello Aasen har overrasket alle, inkludert seg selv etter overgangen til svenske Modo. Fredag overrasket han den franske keeperen.

Etter at det sto 3-3 etter forlengningen, var det nemlig duket for straffeslagkonkurranse.

Patrick Thoresen og Martin Røymark misset for Norge, men Aasen var iskald. Han kopierte Peter Forsbergs straffe fra OL-finalen i 1994 da han tok med keeperen inn i pølseboden på Jordal og pirket pucken i mål med tuppen av kølla.

- Ja, det jo bare å prøve. Han keeperen ble nok litt overrasket, sa Aasen til NTB etter den breiale matchvinnerscoringen.

Lørdag spiller Norge mot Østerrike om seieren i firenasjonersturneringen.

USTOPPELIG: Morten Ask ble tremålsscorer mot Frankrike i kveld. Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix
USTOPPELIG: Morten Ask ble tremålsscorer mot Frankrike i kveld. Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix Vis mer

(NTB)