Trippel gull for Nordberg

Tre gull av tre mulige. Anders Nordberg har vist eventyrlig form i nordisk mesterskap i orientering.

Skien-mannen Anders Nordberg har vunnet alt han har stilt opp i under åpent nordisk mesterskap, og det med seiersmarginer som viser at han er helt suveren.

Torsdag innledet han med å ta gull på den klassiske distansen. Lørdag innfridde han favorittstempelet og banket konkurrentene på mellomdistansen, mens han søndag nok en gang kunne løpe inn til mål med det norske flagget høyt hevet til seier i stafetten.
 

For under søndagens stafett avgjorde ankermannen på imponerende vis.

– Det her er så utrolig gøy. Dette kunne jeg nesten ikke drømme om på forhånd en gang. Det er veldig stort å vinne her på hjemmebane, sier den tredobbelte nordiske mesteren.

La grunnlaget

Tore Sandvik åpnet godt på første etappe, og sendte Norges førstelag ut på andreplass kun sekunder bak Finlands tredjelag. På andre etappe løp Øystein Kristiansen en god etappe og hentet inn Finland.

Dermed gikk Anders Nordberg ut i tet sammen med Finland 3. Allerede på første meldepost hadde Nordberg fått en luke på finnen, og med den stabiliteten han har vist i det siste var nesten stafetten avgjort på dette tidspunktet.

På publikumspost et par kilometer før mål hadde avstanden ned til Finland økt til fire minutter. Herfra og inn ble det en parademarsj for Nordberg og Norge.

– Jeg hadde god kontroll hele veien i dag. Jeg hadde et større tempo enn den finske løperen hele veien, og så ikke så mye til han, forteller Nordberg.

I mål var Norges lag nesten fire minutter før sølvmedaljevinner Finland, som spurtslo bronsevinner Sverige.

TRE GULL: Anders Nordberg samlet gullmedaljer for Norge på Notodden. Foto: SCANPIX
TRE GULL: Anders Nordberg samlet gullmedaljer for Norge på Notodden. Foto: SCANPIX Vis mer

Gulljenter

I kvinneklassen løp Norge inn til sølvplass etter gode etapper av Marianne Andersen, Lene Moe og Anne Margrethe Hausken. Det så ut til å bli en svær spennende avslutning, men lørdagens mellomdistansevinner Minna-Mari Kauppi løp meget godt og sikret Finland en ny gullmedalje.

Sveits ledet etter to etapper, men måtte til slutt ta til takke med bronseplass, to minutter bak Finland.

I juniorklasse viste Norges jenter at de virkelig har noe på gang. Elise Egseth åpnet med en brukbar førsteetappe, mens Mari Fasting klinket til med en knalletappe, og sendte ankerkvinne og gullmedaljevinner fra torsdagens klassiske distanse Betty Ann Bjerkreim Nilsen ut kun minuttet bak Sverige i tet.

Bjerkreim hentet kjapt inn forspranget og dro rett ifra. I suveren stil og med dagens desidert beste etappetid kunne hun løpe Norge inn til gull i jentenes juniorklasse.

I guttenes juniorklasse var det tredjelaget som fikk det best til. 

Anders Skarholt, Erik Sagvolden og Martin Soukop løp inn til sølvplass to minutter bak suverene Sverige. Sveriges andrelag tok bronsen.

(ANB)