GJENNOMBRUDD: Her har Henrik Kristoffersen sikret seg andreplass under slalåmrennet i Kitzbühel. Sesongen har vært et gjennombrudd for romerikingen. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
GJENNOMBRUDD: Her har Henrik Kristoffersen sikret seg andreplass under slalåmrennet i Kitzbühel. Sesongen har vært et gjennombrudd for romerikingen. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADETVis mer

Trippel norsk da Henrik Kristoffersen vant storslalåm i junior-VM

Tapetserte pallen.

(Dagbladet/NTB): For drøyt to uker siden tok Henrik Kristoffersen en smått sensasjonelt OL-bronse på slalåmen i Sotsji.

I dag fulgte Ræling-gutten opp med å stå øverst på pallen i junior-VM i Slovakia, denne gangen i storslalåm.

Med seg på pallen fikk han også to nordmenn - Marcus Monsen og Rasmus Windingstad tok henholdsvis sølv og bronse på disiplinen.

- Dette er bare å gratulere. Vi når en ny bragd, og vi har aldri hatt trippelseier. Ikke minst med måten vi vinner på. Gutta er overlegent best, sa sportssjef Claus J. Ryste.

Kristoffersen hadde 0,54 sekunders ledelse å gå på til Monsen. I finaleomgangen kjørte han også sterkt og vant til slutt med 1,03 sekunder. Monsen sikret sølvet 17/100 foran Windingstad. Ned til tyske Thomas Dressen på fjerdeplass skilte det ytterligere 1,85 sekunder.

Det er tredje gang Kristoffersen blir juniorverdensmester. Han tok også gull i storslalåm for to år siden, mens det ble seier i kombinasjonen i fjor. 19-åringen har hatt en imponerende sesong med både verdenscupseier og OL-bronse i slalåm.

Adrian Smiseth Sejersted kan også være fornøyd med annenomgangen sin. Stabæk-alpinisten kjørte seg opp fra 21.- til 8.-plass.

Norge står dermed med seks medaljer så langt i junior-VM. Sejersted tok gull i utfor og sølv i superkombinasjonen, mens Monsen fikk bronse i superkombinasjonen.