Trippel norsk i junior-VM på skøyter

Norges første sammenlagtgull siden 2006.

GULLVINNER: Sverre Lunde Pedersen fikset Norge sammenlagtgull i junior-VM. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
GULLVINNER: Sverre Lunde Pedersen fikset Norge sammenlagtgull i junior-VM. Foto: Terje Bendiksby / ScanpixVis mer

Sverre Lunde Pedersen (gull), Simen Spieler Nilsen (sølv) og Kristian Reistad Fredriksen (bronse) sørget for at det ble trippel norsk sammenlagt i junior-VM på skøyter lørdag.

Pedersen, som er sønnen til landslagstrener Jarle Pedersen, var blant gullfavorittene i Finland og innfridde forventningene. Han vant med poengsummen 156,313. Simen Spieler Nilsen fikk sølv med 158,021 og Kristian Reistad Fredriksen bronse med 158,126.

- Vi visste at Sverre ville kjempe om gull og at de to andre gutta ville være blant de åtte beste, men det er helt rått at vi har alle tre på seierspallen, sa sportssjef Øystein Haugen til NTB.

Tre av fire Pedersen vant tre av fire distanser. Lørdag ble det seier på 1500 meter (1.54,71) og 5000 meter (6.51,09). Løpene var også med i VM enkeltdistanser for junior, slik at Pedersen fikk med seg to gull til.

Han var ikke den eneste som imponerte. Nilsen tok sølv etter at han gikk inn til tredjeplass med 6.53.06 på den avsluttende 5000-meteren, mens Fredriksen fikk bronse etter annenplass i siste løp. De fikk dermed begge med seg VM-medalje også fra 5000-meteren.

Også fredag ble det trippel norsk på en distanse. Da vant Pedersen foran Fredriksen og Nilsen på 3000 meter, men det løpet telte ikke i distanse-VM.

Det var Norges første sammenlagtgull i junior-VM siden Håvard Bøkko vant i 2006.

Hege Bøkko endte på sjetteplass i kvinneklassen. Sofie Karoline Haugen ble nummer 24.

(NTB)