Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Johansson vant

Trippel norsk i Vikersund

Robert Johansson tok sin første verdenscuptriumf i karrieren med seier i Vikersund søndag. Polens hoppstjerne Kamil Stoch holdt unna og vant Raw Air sammenlagt.

FØRSTE SEIER: Robert Johansson tok sin første verdenscuptriumf i skiflygingsbakken i Vikersund. Foto: NTB Scanpix / Terje Bendiksby
FØRSTE SEIER: Robert Johansson tok sin første verdenscuptriumf i skiflygingsbakken i Vikersund. Foto: NTB Scanpix / Terje Bendiksby Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter første omgang lå Johansson på annenplassen bak landslagskollega Andreas Stjernen, men med et glimrende skiflygingssvev på 246 meter tok han seg forbi trønderen i finalen. Han slo Stjernen med 5,4 poeng. Daniel-André Tande ble nummer tre, og dermed ble det en helnorsk pall i Raw Air-avslutningen.

Johansson kunne dermed juble for sin aller første seier i verdenscupen. Raw Air-tittelen måtte han se gå til Stoch, men det skulle uansett mye til for å nekte polakken sammenlagtseieren. Til slutt var det 37 poeng som skilte de to etter ti renn.

- Dette var kjempegøy. Det var en helt nydelig helg å avslutte Raw Air på. Det er kanonhopping, sa Johansson til NRK.

Ifølge statskanalen har det kun én gang tidligere vært tre norske hoppere på pallen. Det skjedde 20. mars 1982.

- Det er helt fantastisk, sa landslagstrener Alexander Stöckl.

Bunnsolid

Johansson gjorde et hopp på 232 meter i første omgang. Stoch ble nummer seks i søndagens renn etter svev på 223 og 237 meter. Den polske stjernen sikret seg også sammenlagtseieren i verdenscupen for andre gang i karrieren.

Stoch ble også OL-mester i storbakken i Pyeongchang nylig. Han rangerer Raw Air-seieren foran alt han har vunnet i vinter.

- Dette var faktisk mitt store mål i år, det kan jeg si nå. Dette er en så stor utfordring for meg. Jeg klarte å holde nivået fra starten, og jeg er veldig fornøyd, sa Stoch til NRK.

Stjernen ledet rennet i Vikersund med 2,4 poeng etter et hopp på 239 meter. Han klarte ikke å følge opp like bra med 235 meter i finalen. Det var uansett bunnsolid av trønderen.

Tande hoppet 231,5 og 243 meter søndag, mens Johann André Forfang hoppet seg opp fra 11.- til 9.-plass. Tromsøværingen åpnet med et svev på 224 meter, mens han i finalen slo til med 230.

Deretter fulgte Halvor Egner Granerud som nummer elleve etter svev på 212,5 og 224 meter. Anders Fannemel endte på 18.-plass etter hopp på 215 og 200,5 meter.

Marius Lindvik klarte bare 178,5 meter og tok seg ikke videre til Raw Airs siste omgang. Han ble nummer 37.

Teknisk trøbbel

Opprinnelig var det meningen at finaleomgangen i Raw Airs siste renn skulle hoppes etter sammenlagtstillingen i turneringen, men slik ble det ikke. Teknisk trøbbel satte en stopper for det. I stedet ble det gjort som vanlig, der rekkefølgen var basert på resultatene fra første omgang.

Landslagssjef Alexander Stöckl sa til NTB i romjula at han gledet seg over endringen i Raw Air-avslutningen. Han beskrev det som en «dramaturgi på sitt aller ypperste». Den spenningen ble han snytt for i år.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!