GOD NORSK DAG: Det ble trippel norsk på jaktstarten i Kuusamo hvor Norge hadde seks løpere blant de elleve beste.
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
GOD NORSK DAG: Det ble trippel norsk på jaktstarten i Kuusamo hvor Norge hadde seks løpere blant de elleve beste. Foto: Terje Bendiksby / ScanpixVis mer

Trippel norsk på jaktstarten for kvinner

Bjørgen overlegen da Johaug avsluttet sterkt.

KUUSAMO (Dagbladet): Marit Bjørgen hadde et stort favorittstempel klistret i panna etter den overlegne seieren på 5-kilometeren i går. Og hun skuffet ikke.

Med en ledelse på 17 sekunder ned til Skofterud og 20 sekunder ned til Kalla, ville det bli vanskelig for de andre å ta igjen Bjørgen på dagens jaktstart.

Bjørgen viste tidlig at hun ikke ville gi de andre utøverne noe gratis, og holdt forspranget gjennom hele løpet. Halvveis på 10-kilometeren ledet hun med over 26 sekunder foran Skofterud.

- Jeg gikk det jeg kunne hele veien, for jeg visste de ville gå fort bak meg. Jeg hadde ikke noe lyst til at de skulle ta meg igjen. Heldigvis gikk det bra, og jeg er selvsagt veldig fornøyd med helga. Formen er som den skal være, selvtilliten er på topp og jeg kjenner allerede at jeg begynner å glede meg til Tour de Ski, sier Bjørgen til Dagbladet.

Johaug rask Men det var en annen norsk løper som gikk fortere, og det var Therese Johaug. Hun startet dagen 42 sekunder bak Bjørgen, men spiste stadig innpå lederen.

Kalla fikk det tøft i dagens løype, og ble passert av Johaug halvveis. Etter hvert fikk også Johaug kontakt med Skofterud som tapte sekunder til Bjørgen.

OVERLEGEN: Marit Bjørgen i ensom majestet over mål. Foto: Rasmus Skaug / Dagbladet
OVERLEGEN: Marit Bjørgen i ensom majestet over mål. Foto: Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Ved passering 7,5 kilometer hadde fortsatt Bjørgen en overlegen 37 sekunders ledelse ned til de to norske duellantene. Og allerede her viste det seg at det ville bli trippel norsk.

Norsk duell Johaug angrep i de siste bakkene og skaffet seg en liten luke kilometeren før mål. Skofterud har allerede vært to ganger på pallen de siste løpene, og ville ikke slippe Johaug.

De to utøverne fulgte hverandre stavtak for stavtak helt til oppløpet, hvor det ble en norsk spurtduell. Den gikk Johaug seirende ut av, og Skofterud ble nok en gang nummer tre.

Dermed vant Marit Bjørgen minitouren i Finland.

JUBLENDE JOHAUG: Johaug slo Skofterud i spurtduellen, og ble nuummer to. Foto: Rasmus Skaug / Dagbladet
JUBLENDE JOHAUG: Johaug slo Skofterud i spurtduellen, og ble nuummer to. Foto: Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer