Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Trippel nummer fem

De østerrikske slalåmkjørerne tapetserte seierspallen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Østerrike tok tredobbelt seier i Sestriere ved Benjamin Raich, Reinfried Herbst og Rainer Schoenfelder. Det har bare skjedd fire ganger tidligere i OL-sammenheng.

Første gang samme nasjon la beslag på samtlige medaljer i en alpinkonkurranse i et OL var i 1956. Den gang ble østerrikske Anton Sailer olympisk mester i storslalåm, og fikk selskap av Andreas Molterer og Walter Schuster på seierspallen.

Åtte år senere bekledde østerrikerne igjen hele pallen – denne gangen etter kvinnenes utforrenn. Christl Haas vant foran Edith Zimmermann og Traudi Hecher.

I 1994 ble bragden gjentatt av en norsk trio. Lasse Kjus ble olympisk mester i kombinasjonen, mens Kjetil Andre Aamodt og Harald Christian Strand Nilsen tok sølv og bronse.

Fire år etterpå vant tyske Katja Seizinger super-G foran Martina Ertl og Hilde Gerg, og det var siste gang en nasjon tok alle medaljene i samme OL-renn – før trippeltriumfen i Sestriere lørdag.

(ANB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!