Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Trippel OL-vinner (47) død

Vannpolospilleren Benedek Tibor (47) døde torsdag, melder Det ungarske vannpoloforbundet.

DØD: Benedek Tibor. Foto: Aniko Kovacs/MTI via AP
DØD: Benedek Tibor. Foto: Aniko Kovacs/MTI via AP Vis mer

Tibor vant OL-gull hele tre ganger, og var både kaptein og seinere trener for det ungarske landslaget. Det har gjort ham til en enormt populær idrettspersonlighet i landet.

Dødsfallet bekreftes torsdag av Det ungarske vannpoloforbundet.

- Før solen sto opp i dag tidlig, lukket han øynene for alltid. Han er umistelig for familien, lagkameratene, vannpolo-miljøet og fansen, heter det i en pressemelding.

RØRENDE: I etterkant av Kobie Bryants og datteren Giannis dødsfall, har dette intervjuet fra Jimmy Kimmel-show gått viralt. Video: Rødt Kort/ABC. Vis mer

Tibor trakk seg fra alle verv i idretten i mai. Grunnen var da at han var syk, men det var ikke kjent hvordan.

Tibor var først og fremst kjent som en måltyv, som var med på å hente inn dusinvis av titler for Ungarn og klubblagene. Høydepunktene var OL-gullene i 2000, 2004 og 2008, skriver avisa Hirado.

- Jeg hadde aldri veldig god ballfølelse, jeg var aldri god i fotball eller basketball, jeg kastet ikke langt, og jeg kaster enda kortere i dag. Jeg er ikke særlig sterk eller smart, jeg svømmer ikke så bra, jeg er helt gjennomsnittlig i vann, sa Tibor - svært ydmykt - om seg selv i 2019, ifølge Hungary Today.

Han fortsatte med å fortelle hvordan han hadde vært syk og ikke fikk lov å bade av legene, men fortsatte å spille på tross av hjertesykdommen og skader. Det er for øvrig ikke kjent om nevnte helseproblemer er årsaken til dødsfallet.

Som trener var han blant annet med på å sikre en VM-tittel.

Tibor etterlater seg kona Panni Epres og tre barn.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!