SÅ SEG ALDRI TILBAKE: Bayern-spillerne feirer 1-0 mens Makoun og de andre Lyon-spillerne fortviler. Lyon kom aldri opp på nivå med tyskerne i returkampen i Champions League-semifinalen i kveld.Foto: SCANPIX/AP/Laurent Cipriani
SÅ SEG ALDRI TILBAKE: Bayern-spillerne feirer 1-0 mens Makoun og de andre Lyon-spillerne fortviler. Lyon kom aldri opp på nivå med tyskerne i returkampen i Champions League-semifinalen i kveld.Foto: SCANPIX/AP/Laurent CiprianiVis mer

Trippel-Olic sendte suverene Bayern til finale

Cris klappet seg ut av kampen for et sjanseløst Lyon.

||| (Dagbladet): Lyon - Bayern München 0-3, sammenlagt 0-4.

Siden 1986 har bare ett lag klart å snu et semifinaletap i første kamp til finaleavansement i Champions League, og i kveld ble et tafatt Lyon nok et lag i rekka av dem som ikke maktet det Liverpool klarte i 2007.

Alllerede da Ivica Olic satte inn sitt første av tre for kvelden etter en knapp halvtime mistet Lyon-forsvaret det lille de hadde vist av selvtillit og tro på avansement i returkampen, og det ble bare verre etter pause.

Stopper Cris klarte å bli utvist da han klappet mot dommeren etter å ha fått et strengt gult, og med Cris i dusjen hadde Ivica Olic ingen problemer med å fullføre hattricket, og sende Bayern München til sin første Champions League-finale siden de tok med pokalen til Tyskland i 2001.

0-1: Kroaten Ivica Olic løftet ballen over en forsvarer....Foto: SCANPIX/AFP/ PHILIPPE MERLE
0-1: Kroaten Ivica Olic løftet ballen over en forsvarer....Foto: SCANPIX/AFP/ PHILIPPE MERLE Vis mer

- Jeg er kjempefornøyd og jeg spilte min beste kamp noensinne. Jeg var god mot Manchester United også, men det viktigste i denne semifinalen mot Lyon var at hele laget spilte godt, sier Olic til Viasats reporter.

Drømmer om Mourinho
Nå håper Arjen Robben på å møte Inter i finalen.

- Ja, jeg håper på Inter. Jeg tror de passer oss bedre, og jeg har også lyst til å møte mine landsmenn, jeg unner Wesley Sneijder å komme til finalen. Det vil også være gøy å spille mot min gamletrener Jose Mourinho, sier Robben.

Nederlenderen er overrasket over at de ikke fikk mer trøbbel av Lyon i Frankrike.

- Vi forventet oss en tøff kamp, de hadde publikum i ryggen og fri i helga. Men vi var veldig energiske, og lot dem ikke spille fotball. Jeg tror det var måten å gjøre det på, sier han.

Sjanseløst før pause
Sjelden har et bortelag hatt større kontroll på en førsteomgang enn det Bayern München hadde i Lyon før pause, og allerede etter to minutter burde tyskerne ha tatt ledelsen.

... og målvakt Hugo Lloris - til Bayerns viktige første bortemål.Foto: SCANPIX/AP/Lionel Cironneau
... og målvakt Hugo Lloris - til Bayerns viktige første bortemål.Foto: SCANPIX/AP/Lionel Cironneau Vis mer

Cris slurvet og snublet i duellen med Ivica Olic, som reagerte lynkjapt ned mot dødlinja og la inn til en helt fri Thomas Müller foran mål.

20-åringen fikk imidlertid kanskje litt for god tid til å tenke på siktet før ballen nådde foten hans, for den velgjennomtenkte innsideavslutningen hans skled utenfor stolpen fra kloss hold.

Men Müller skulle revansjere seg etter en knapp halvtime, da han regidebuterte foran Bayerns ledermål.

Spissen veggspilte vakkert med Arjen Robben og kom seg inn i feltet, før han sendte ballen videre til Ivica Olic.

Olic takket for serveringen på mer effektivt vis enn Müller hadde gjort tidlig i kampen, da han vendte unna ryggdekkende Jean-Alain Boumsong, og lekkert løftet ballen akkurat nok til at den kunne passere de to Lyon-spillerne i veien for nettet.

Misbrukte gigantsjanse
Plutselig trengte hjemmelaget tre mål for å vinne, forøvrig en prestasjon de som eneste franske lag har klart mot Bayern i Champions League i dette århundret.

Men for å score tre, må man sette de som regnes som hundreprosentssjanser, og det var en slik Michel Bastos misbrukte ti minutter før hvilen.

Innlegget mot Bastos bak i et folketomt Bayern-felt var helt perfekt, men da han skulle styre ballen i bortre hjørne med venstrebeinsvolleyen var han ikke presis nok, og den forsvant ut på feil side av stolpen.

Cris utvist for protester
Bayern fortsatte med komfortabelt ballinnehav i minuttene etter pause, men Lyon fikk det første som liknet på en mulighet.

Igjen ble ballen løftet inn mot bakre stolpe, igjen var en Lyon-spiller klar med volleyfoten. Men heller ikke innbytter Gomis hadde fininnstilt skuddfoten etter kort tid på banen, og dunket ballen milevis over fra god posisjon.

DU HJELPER IKKE TIL: Dommer Massimo Busacca sendte Cristiano Marques (Cris) i dusjen da brasilianeren klappet ironisk etter å ha fått et gult kort.Foto: SCANPIX/AFP/PHILIPPE DESMAZES
DU HJELPER IKKE TIL: Dommer Massimo Busacca sendte Cristiano Marques (Cris) i dusjen da brasilianeren klappet ironisk etter å ha fått et gult kort.Foto: SCANPIX/AFP/PHILIPPE DESMAZES Vis mer

Og noen minutter senere gjorde Cris jobben så mye vanskeligere for lagkameratene sine.

Det første gule han fikk for å takle Ivica Olic, på ball men sent, var strengt. Men da han fortsatte den ironiske klappingen mot fjorårets finaledommer Massimo Busacca helt til den smått overreagerende sveitseren trakk fram det gule kortet enda en gang, viste han tegn på en frustrasjon forbeholdt tapere av fotballkamper.

Cris måtte gå i dusjen, mens resten av Lyon fortsatte kampen mot overmakten.

Olic doblet
Bare noen minutter senere utnyttet Bayern München og Ivica Olic fordelen av å være en mann mer.

Hamit Altintop timet gjennombruddspasningen slik at assistentdommerens flagg forble ved låret, Ivica Olic var stukket gjennom, og igjen var avslutningen av det smarte slaget.

TRE NETTSUS: En av Olic' baller i nota.Foto: SCANPIX/REUTERS/Michael Dalder
TRE NETTSUS: En av Olic' baller i nota.Foto: SCANPIX/REUTERS/Michael Dalder Vis mer

Olic løftet ballen over Lloris i Lyon-målet for andre gang, og Bayern var i all praksis videre til finalen, for første gang siden de vant hele turneringen i 2001.

Og Kroaten fjernet også all tvil da han fikk hattricket kvarteret før slutt, da han styrte inn sitt tredje for kvelden med hodet, mot et Lyon som virket helt maktesløse fra hans første og til Busacca blåste i fløyta for siste gang.

Med syv mål på ni kamper er Ivica Olic i ferd med å spille seg opp som en av de største profilene i årets Champions League, for et Bayern som fortsatt har muligheten til å ta en trippel i år med seier i Bundesliga og tysk cup.

- Bayern München kan slå alle. Det er derfor har vi kommet dit vi er. Vi har gjort en kjempebragd. Spillerne leverte en god kamp, og det er stort at vi er i en mesterligafinale, sier trener Louis van Gaal.

LYONS Hugo Lloris og Anthony Reveilliere måtte fortvile...Foto: SCANPIX/AFP/PHILIPPE DESMAZES
LYONS Hugo Lloris og Anthony Reveilliere måtte fortvile...Foto: SCANPIX/AFP/PHILIPPE DESMAZES Vis mer
MENS Bayern-spillerne kunne feire.Foto: SCANPIX/AFP/DDP/OLIVER LANG
MENS Bayern-spillerne kunne feire.Foto: SCANPIX/AFP/DDP/OLIVER LANG Vis mer