Trippel-svar på tiltale

England- Luxembourg 6- 0. Hat trick på 35 minutter og strålende spill var Alan Shearers svar på flengende kritikk fra både Ruud Gullit og engelske aviser. - Jeg vet at jeg fortsatt kan og har ingenting å bevise, sa Shearer etter kampen.

Med tre poeng mot Luxembourg overtok England andreplassen i kvalifiseringsgruppa - bak Sverige. Nå kan de sjøl ordne EM-deltakelse hvis de slår Polen på bortebane onsdag.

Som så ofte før: Alan Shearer ble den store helten.

Newcastle-spissen har hatt en opprivende krangel med eksmanager Ruud Gullit. Stjernespissen ble satt på benken i klubblaget, Newcastle havnet på bånn og Gullit måtte gå fra jobben.

Trodde på Shearer

Og engelske aviser har prøvd så godt de kan å skrive Shearer ut av landslaget til fordel for Manchester Uniteds Andy Cole. Da sistnevnte lagde fire mål for Manchester United mot nettopp Newcastle tidligere denne uka, mente pressen at Shearer burde permitteres.

Men landslagssjef Keegan har aldri tvilt på Alan Shearer. Og i går fikk Newcastle-spissen igjen sjansen fra start.

- Scoringene vil gi ham et voldsomt løft. Men Alan er ikke avhengig av det andre måtte tro om ham, sjøl om det hjelper, sa en tydelig beveget Keegan.

- Gi meg muligheten


12 minutter var spilt da Alan Shearer gjorde 1- 0 på straffe. Etter 28 minutter dundret han inn 2- 0, og hattricket var komplett da han sju minutter seinere skled inn 4- 0.

- Som alle andre spisser, trenger også jeg sjanser for å lage mål. Men gi meg muligheten, så skal jeg levere varene. Det er scoringene som snakker for meg. Jeg trenger ikke si noe, og slett ikke til folk som har mistet all ære, sa Shearer.

Med klar adresse til tidligere Newcastle-manager Ruud Gullit.