Langrenn:

Trippelt norsk da Bjørgen, Weng og Østberg knuste konkurrentene

Svenskene hadde ikke sjans.

TRIPPELT NORSK: Ingvild Flugstad Østberg, Marit Bjørgen og Heidi Weng var suverene. Her fra Beitostølen i høst da de tre kom på pallen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
TRIPPELT NORSK: Ingvild Flugstad Østberg, Marit Bjørgen og Heidi Weng var suverene. Her fra Beitostølen i høst da de tre kom på pallen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FALUN / OSLO (Dagbladet): Verdenscupleder Heidi Weng lå ikke overraskende i teten med Marit Bjørgen og Ingvild Flugstad Østberg, men det var veteranen Bjørgen som dro de tre jentene gjennom løpet.

De begynte å hekte av seg motstanderne etter drøye seks kilometer, da de skrudde opp tempoet og stakk avgårde.

Bjørgen gjorde grovarbeidet en god stund, før Flugstad Østberg tok over drajobben rundt ti-kilometersmerket. Heidi Weng hang med de to, mens nærmeste motstander var svenske Stina Nilsson, som etter ti kilometer var 21,5 sekunder bak.

Rykket

Det var altså ikke like spennende på damesiden som hos herrene tidligere i dag, der tetfeltet hang sammen hele veien, og Emil Iversen slo Martin Johnsrud Sundby på oppløpet.

Kampen i dag ble mellom Bjørgen, Flugstad Østberg og Weng, som etter 11,5 kilometer begynte å se slitne ut. Særlig Weng som lå bakerst av de tre så ut til å være litt mer sliten enn de andre jentene på laget.

Men driven var god. Og når man er verdens beste skijenter som holder sammen, kan alt skje. Og det ble en kamp mellom Bjørgen og Flugstad Østberg, da Weng stivnet i en av de siste oppoverbakkene, og ikke fikk med seg farta.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer