<strong>JUBEL:</strong> Espen Andersen jublet for seier i Lillehammer. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
JUBEL: Espen Andersen jublet for seier i Lillehammer. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer

Kombinertgutta tapetserte pallen

Trippelt norsk i taktisk triumf: - Vi måtte bremse litt

Fantastisk norsk laginnsats i Lillehammer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag vant Jan Schmid, Espen Andersen, Jarl Magnus Riiber og Jørgen Graabak kombinertstafetten i Lillehammer, og søndag ble det ny norsk seier.

De norske kombinertgutta har virkelig funnet formen i sesongstarten, og lørdag var tre av de fire som vant lagkonkurranse på pallen nok en gang.

Espen Andersen vant i Ruka, og i Lillehammer gikk han helt til topps igjen. Det var hans andre verdenscupseier i karrieren.

- Vi så at Espen begynte å få det litt tøft, og da måtte vi bremse litt. Vi ville ikke hente inn han, så vi prøvde å få ned farten, fortalte Jørgen Graabak til NRK. Han var med i gruppa som lå bak Andersen.

- Jeg må nesten takke dem litt for det. Det er spesielt å gå der alene, og se bøffelflokken komme bak der.

- Vi er god for tida

Flere av de norske utøverne gjorde en god hoppkonkurranse, men det var Andersen som fikk gå først ut i langrennsløypenen etter et hopp på 138 meter. Espen Bjørnstad hoppet like langt, men måtte likevel starte 18 sekunder bak lagkameraten. Jarl Magnus Riiber gikk ut 27 sekunder bak.

Da det nærmet seg mål jaget en større gruppe jaget bak, men Andersen maktet å holde de på komfortabel avstand, og fikk gå uforstyrret over mållinja.

Ikke langt bak kom det en gruppe med flere nordmenn, og i spurten var det Jan Schmid og Jørgen Graabak som var sterkest. De tok henholdsvis 2.- og 3. plass. Tyske Johannes Rydzek utfordret Graabak på oppløpet, men nordmannen var suveren.

- Det var en bra dag vil jeg si. Rett og slett deilig. Vi er god for tida, konkluderte Graabak overfor NRK. Kanalens ekspert, Fred Børre Lundberg, var også imponert over kombinertlaget.

Det er helt nydelig. De er i flyten og det må bygges videre på. De må ikke sette seg ned med beina på bordet. Espen Andersen har nok mye selvtillit for tiden og er i ferd med å bli litt sjef, sa han i NRKs sending.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer