VM-sprinten i Oberstdorf

Trippelt norsk: VM-gull til Klæbo

Johannes Høsflot Klæbo gikk til topps på VM-sprinten i Oberstdorf og vant tredje mesterskapssprint på rad. Erik Valnes og Håvard Solås Taugbøl sørget for trippelt norsk.

TRIPPEL NORSK: Det ble trippel norsk da Johannes Høsflot Klæbo, Erik Valnes og Håvard Solås Taugbøl tok alle tre plassene på pallen på sprinten ski-VM. Video: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Alt om VM

OBERSTDORF/OSLO (Dagbladet): I 17 varmegrader og våt snø holdt Johannes Høsflot Klæbo hodet kaldt og viste nok en gang at han er sprintlangrenns heteste utøver.

Tittelforsvarer Klæbo forsvarte sprintgullet fra Seefeld i 2019 og gikk til topps og vant gull på VM-sprinten i Oberstdorf.

Herrefinalen var særdeles stjernespekket og besto av gigantene Erik Valnes, Aleksandr Bolsjunov, Sergej Ustjugov, Oskar Svensson, Håvard Solås Taugbøl og Johannes Høsflot Klæbo.

I sprintfinalen i 17 varmegrader i Oberstdorf trakk Klæbo det lengste strået, i tredje mesterskapsfinale på rad. Klæbo vant også VM-sprinten i Seefeld i 2019 og OL-sprinten i Pyeongchang i 2018.

Erik Valnes utfordret Klæbo i den siste bakken og kom først inn på oppløpet, men der skjøt Høsflot Klæbo fart og var i en egen klasse på de siste meterne inn til målstreken.

- Det har vært et krevende år med mange tøffe valg med hensikt om å gjøre det bra her. Når det da lykkes, smaker det ekstra godt, sier Klæbo til NRK.

- Jeg er lettet. Det er godt å være i gang. Finalen går på det jevne. Vi visste at det kom til å bli kjør i den siste bakken og inn på oppløpet. Jeg så for meg at det kom til å bli avgjort der, så jeg forsøkte å spare mest mulig til oppløpet. Det fungerte bra, sier Klæbo til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer