Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Trippelt russisk i U23-VM. Utklasset de norske jentene

De russiske jentene sikret seg både gull, sølv og bronse i skiathlon under U23-VM i langrenn i sveitsiske Goms fredag. De norske falt helt igjennom.

GULL: Anastasia Sedova gikk til topps i U23-VM. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
GULL: Anastasia Sedova gikk til topps i U23-VM. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tiril Udnes Weng (21) forsøkte seg på klassiskdelen, men hadde verken form eller kapasitet inne til å kjempe om medaljer. Hun ledet etter fem kilometer av klassiskdelen, men ved runding og skibytte etter 7,5 kilometer hadde hun over halvminuttet opp til den russiske lederen Anastasia Sedova.

Kanskje var Weng også litt hemmet av glatte ski. Hun fikk i hvert fall mer og mer glipptak etter hvert som hun ble mer og mer sliten. Glipptak fører også til dårligere teknikk, og da er det fort at sekundene renner på.

Nevnte Sedova holdt stilen på skøytedelen og kom i mål 10,7 sekunder foran Natalia Neprjajeva. Jana Kirpitsjenko var 37,2 sekunder bak på 3.-plass.

De to beste russerne hadde en kvalitet som overgikk konkurrentene på skiathlondistansen. De skøytet begge knallbra i den siste halvdelen av konkurransen.

Tiril Udnes Weng kjempet seg inn til 9.-plass, men ble slått med 2.42,6 minutter. Tvillingsøsteren Lotta ble nest beste norske på 13.-plass. Hun hadde 3.07,0 minutter opp.

Julie Myhre ble nummer 17, mens Lovise Heimdal tok 21.-plassen.

Weng åpnet mesterskapet i Goms med gull på sprinten. På 10 kilometer klassisk ble hun beste norske på 8.-plass.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!