Trippeltreff!

BERGEN (Dagbladet): Brann- Stabæk 2-3. Petter Belsvik kjempet Brann i kne, nesten aleine. Med tre fulltreffere sikret han fortsatt muligheter for UEFA-cup-spill for Stabæk neste år.

Brann tror fremdeles på sølv, men trener Harald Aabrekk raser mot klubbledelsen, igjen.

Petter Belsvik har slitt med leddbåndskader i begge beina i år, men har likevel klart å score 11 mål på 12 kamper. Han avsluttet sesongen i fjor med tre mål mot Sogndal. I går ble han den store helten med tre nye fulltreffere.

Viktig seier

- Brann-forsvaret var noe rufsete ved noen anledninger. Det ga meg åpning. Samtidig fikk jeg noen fine baller fra de andre spillerne. Det ble en viktig seier.

- Nå tror jeg vi kan klare fjerdeplassen og UEFA-cup-kamper neste år, sier Belsvik.

Brann savnet Svante Samuelsson på midtbanen. Det ga Tommy Svindal Larsen anledning til å ta dirigentrollen.

- Vi snakket mye om midtbanespillet på forhånd og klarte å bryte. Jeg mener vi vant kampen på en fantastisk laginnsats, sier Svindal Larsen.

Ekte måltyv

Trener Anders Linderoth kan ikke få rost guttene sine godt nok for taktisk riktig spill og stor innsats på en krevende regntung bane.

- Alle spillerne var gode, og Petter Belsvik var fantastisk. Han sto på rett sted da ballen kom. Han er en ekte måltyv.

- Nå tror jeg vi skal klare internasjonalt spill neste år, sier Linderoth.

Brann-trener Harald Aabrekk tror fremdeles på sølv ved å slå Odd Grenland og Moss i de to siste kampene, men etter kampen i går sendte han noen nye gloser mot ledelsen av klubben.

Tordne

- De tar med seg sentrale spillere på turer for å forhandle med ny trener og spillerkandidater. Samtidig forsvinner fokus fra de resterende seriekampene når det hele tida snakkes om cupfinalen. Klubbledelsen får ta ansvaret selv for forhandlinger med ny trener slik at spillerne får konsentrere seg om å vinne kamper, tordner han.

Det han viser til er Per-Ove Ludvigsen, som forleden var med direktør Ivar Hanestad i forhandlinger med Teitur Thordarson.

- Vi du kunne jobbe sammen med Thordarson i et trenerteam?

Ny spillestil

- Jeg registrerer at ledelsen går i en annen retning enn jeg ønsker. Det som er sikkert er at et trenerteam må være samkjørt. Jeg har til hensikt å komme tilbake etter permisjonen for å drive talentutvikling, men det arbeidet hører også nøye sammen med lagets spillestil, sier Aabrekk.

  • Det er en kjent sak at Teitur Thordarson står for mer ballbesittelse og spill gjennom midtbaneleddet og vil arbeide med en annen spillestil enn det Aabrekk står for.