Trist 50-årsfeiring for Maradona

- Har vært i sørgeprosess siden tapet mot Tyskland.

SØRGER FORTSATT: Diego Maradona sier han har vært i sorg siden Tyskland sendte Argentina hodestups ut av VM i Sør-Afrika. 50-årsdagen lørdag var derfor den tristeste bursdagen fotballegenden har hatt, etter eget utsagn.Foto: SCANPIX/EPA/OLIVER WEIKEN
SØRGER FORTSATT: Diego Maradona sier han har vært i sorg siden Tyskland sendte Argentina hodestups ut av VM i Sør-Afrika. 50-årsdagen lørdag var derfor den tristeste bursdagen fotballegenden har hatt, etter eget utsagn.Foto: SCANPIX/EPA/OLIVER WEIKENVis mer

|||Diego Maradona elskes fortsatt av mange verden over. Men da han rundet 50 år lørdag, foregikk det i stillhet.

- Det er den tristeste bursdagen i livet mitt, sa fotballegenden i et intervju med sportsavisen Ole.

Maradona røper ikke om det er de eksistensielle spørsmålene som gjør det vondt å runde 50, men han legger ikke skjul på at skuffelsen over å ha fått sparken som landslagstrener har mye å si.

- Det er en dag jeg ikke ønsker å feire. Jeg begynte min private sørgeprosess da vi ble slått ut av VM-sluttspillet, sier den tidligere storspilleren.

Maradona har holdt seg unna offentligheten etter at han fikk sparken. Når en legende av hans kaliber passerer et så rundt år som 50, pleier det å være duket for store markeringer.

Rolig dag Men det var ikke tilfellet med Maradona. Han fortalte at han planla å ta en rolig dag i hjemmet sitt i Buenos Aires-forstaden Ezeiza.

Maradona regnes av flere som en av de største fotballspillerne gjennom tidene. Livet hans har også vært preget av mye motgang, og i en periode da narkotikamisbruk og en stadig dårligere helse preget livet hans, tvilte mange på at han ville leve til han ble 50.

Som landslagstrener trodde mange han kunne få sin renessanse, men sjefsgjerningen varte ikke lenge. Det som skjedde i sommer, vil han ikke snakke mye om.

- Fortjener ikke ord - Det fortjener ikke mine ord. Jeg savner landslaget. Måten de tok fra meg landslaget på var urettferdig, sier han til Sky Sports.

Likevel håper han fortsatt på en ny sjanse.

- Jeg vet at jeg en gang kommer tilbake til landslaget. Det er min skjebne. Jeg venter, sier han.

I intervjuet med Sky Sports åpner han også for å trene en klubb i England en gang i fremtiden. - Men alle klubbene jeg liker har så gode trenere allerede, sier han.

(NTB)