Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Trist at de ikke tar vare på denne siste tradisjonen

Nå er det slutt på Kollen-femmil med intervallstart.

BARE FELLESSTART FRAMOVER: Petter Northug vant femmila i Kollen under VM, og har neppe noe imot at det bare blir fellesstart på den øvelsen framover. Flere andre løpere reagerer derimot med skuffelse. 
Foto: Erik Johansen / Scanpix
BARE FELLESSTART FRAMOVER: Petter Northug vant femmila i Kollen under VM, og har neppe noe imot at det bare blir fellesstart på den øvelsen framover. Flere andre løpere reagerer derimot med skuffelse. Foto: Erik Johansen / Scanpix Vis mer

Femmila i Kollen blir fellesstartrenn på permanent basis i framtiden. Det har styret i Norges Skiforbund bestemt, melder NRK.

Trolig kommer den tradisjonsrike distansen aldri mer til å bli arrangert med enkeltstart, og dermed er en tradisjon innen internasjonalt langrenn definitivt borte.

- Jeg tror alle på den internasjonale arenaen er av den oppfatning at langløpene bør gå som fellesstart. På den måten blir det enklere både TV- og publikumsmessig, sier Erik Røste, som er visepresident i Norges Skiforbund.

Verdenscuprennet i Holmenkollen er det eneste rennet som har femmila på programmet, og det vedtaket som nå er gjort i skistyret kan medføre at femmil med enkeltstart er historie innen skisporten.

- Det blir ikke den samme prestisjen med fellesstart som med tradisjonell intervallstart. Femmil med fellesstart er en helt annen konkurranse, sier den svenske langrennsløperen Anders Södergren til NRK.

- Jeg synes det både er synd og trist at de ikke tar vare på denne siste tradisjonen i verdenscupen som femmila med intervallstart er. Jeg håper vi kan få den tilbake, sier Eldar Rønning. Han håper fortsatt å få gå fem mil i kollen med enkeltstart.

(NTB)