«Trist at dere ser en rumpe og ikke kampens beste spiller.»

TV-profiler i debatt om sex-fokus i håndball-EM.

REGAERTE: NRKs Carina Olset (til venstre) reagerte på bildet TV 2-reporter Siri Avlesen la ut på Instagram av Nora Mørk og Maja Jakobsen. Det startet en debatt om mediedekningen av håndball-EM mellom bl. a. Olset og TV 2-profilene Julie Strømsvåg og Randi Gustad. Foto: Dagbladet og Scanpix
REGAERTE: NRKs Carina Olset (til venstre) reagerte på bildet TV 2-reporter Siri Avlesen la ut på Instagram av Nora Mørk og Maja Jakobsen. Det startet en debatt om mediedekningen av håndball-EM mellom bl. a. Olset og TV 2-profilene Julie Strømsvåg og Randi Gustad. Foto: Dagbladet og Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I forbindelse med gårsdagens EM-semifinale mellom Norge og Sverige, la TV 2-reporter Siri Avlesen ut et bilde av spillerne Nora Mørk og Maja Jakobsen på Instagram akkompagnert av teksten «Kjør da, Norge!!!»

Ikke lenge etter kom NRK-journalist Thomas Lerdahl med følgende kommentar:

«Blir usikker på om dette er en "heia"-post, eller følgetong av rumpesaken deres, Siri Avlesen», skrev Lerdahl, med referanse til en TV 2-sak hvor kanalen spurte norske landslagsjenter om hvem som hadde penest rumpe.

Diskuterte Det satte i gang en debatt mellom blant andre NRK-profil Carina Olset, TV 2-programleder Julie Strømsvåg og håndballekspert Randi Gustad.

«Helt på linje med Lerdahl her...?», ytret Olset.

«Noen ser Nora Mørk og Maja Jakobsen. Andre ser rumpe.», responderte Strømsvåg.

«Trist at dere ser en rumpe og ikke kampens beste spiller, supplerte Gustad.

- Merkelig å reagere Det fikk Olset til å spørre TV 2-duoen om de reagerte på samme måte hver gang en av kollegaene deres publiserte saker med det hun karakteriserte som «rumpe/sjekke/utseende-vinklinger».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer