Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Trist at han ikke vil snakke med oss

Andreas Thorkildsen boikotter lokalavisa.

TILSKUER: Andreas Thorkildsen var på plass under NM på hjemmebane i helga, men bare som tilskuer. Den avgjørelsen er blitt sterkt kritisert av lokalavisa Fædrelandsvennen - som igjen har ført til boikott fra Thorkildsen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
TILSKUER: Andreas Thorkildsen var på plass under NM på hjemmebane i helga, men bare som tilskuer. Den avgjørelsen er blitt sterkt kritisert av lokalavisa Fædrelandsvennen - som igjen har ført til boikott fra Thorkildsen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Andreas Thorkildsen inntok rollen som tilskuer da NM i friidrett ble arrangert i hjembyen Kristiansand i helga.

Spydesset har hatt en sesong langt under pari, og forklarte den manglende NM-deltakelsen med at det ville vært uforsvarlig for kroppen.

- Jeg trenger tid for å få rettet på teknikken, og dersom jeg skulle ha kastet mer nå, så kunne konsekvensene blitt at det kunne ha ødelagt for neste år, forklarte han til journalistene.

Lokalavisa Fædrelandsvennen måtte imidlertid se langt etter et intervju med Thorkildsen. De blir boikottet etter at sportsleder Arild Sandvik i forrige uke skrev en kritisk kommentar (krever innlogging) om Thorkildsen og sjukjemper Ida Marcussen.

- Jeg har ikke så mye å prate med dere om, sa Thorkildsen til avisa.

- Hvorfor ikke?

- Jeg føler ikke at det er noen vits, sa 30-åringen.

- Tenkte mest på seg selv
«Egoismen råder» var tittelen på kommentaren til sportsleder Sandvik, der han stilte spørsmål ved hva slags forbilder Andreas Thorkildsen og Ida Marcussen er for idrettstalenter på Sørlandet når de dropper NM-deltakelse på hjemmebane.

«Tre OL-deltakere fra Sørlandet, tre NM-nei. Det er bare trist - særlig siden to av forfallene er pinlig tynt begrunnet.», skrev han.

Etter Thorkildsens mislykkede OL-innsats - der han havnet helt nede på sjetteplass - vurderte han først å droppe resten av sesongen. Kristiansanderen valgte likevel å prøve igjen i Diamond League i Stockholm uka etter. Det endte med nok en skuffelse og sisteplass, med 71,05 som tellende kast.

Da fant Thorkildsen ut at det var best å avslutte sesongen - en avgjørelse Fædrelandsvennen altså reagerte skarpt på.

«Det forundrer meg at han kunne kaste i Stockholm sist helg, men nå ikke kan ofre seg nok til å delta i NM på hjemmebane. Kanskje frykter Thorkildsen mest å tape for 19-åringen Håkon Løvenskiold Kveseth som nylig kastet 73,38 meter?» spurte sportsleder Sandvik.

Han avsluttet kommentaren med følgende hjertesukk:

«De (Thorkildsen og Marcussen, journ.anm.) burde utnyttet muligheten til å vise seg og sin idrett fram for flest mulig, til å promotere det de driver med, bidra til økt rekruttering og imøtekomme folks forventninger. Nå ser NM ut til å bli et antiklimaks sammenlignet med hva det kunne ha blitt. Det må Andreas Thorkildsen og Ida Marcussen ta mesteparten av skylden for. Fordi de har tenkt mer på seg selv enn på å gi tilbake til miljøet de kommer fra.»

- Trist og kjedelig
Arild Sandvik synes det er leit at hans kommentar har ført til boikott fra Thorkildsen.

- Hva skal jeg si, jeg synes det er trist og litt kjedelig at han ikke vil snakke med oss. Vi kan ikke gjøre annet enn å ta det til etterretning, sier han til Dagbladet.

Sportslederen føler hovedpoenget i kommentaren hans har havnet helt i skyggen av én setning, som var utgangspunktet for en større sak på VG Nett, med tittelen «Tror Thorkildsens NM-nei kan skyldes redsel for å tape».

- Jeg er overbevist om at det ikke var den primære årsaken til at han ikke stilte, men i saken til VG framsto det som at jeg mente det var hovedårsaken. Jeg vet ikke hva Andreas har reagert på, om det var dette med frykt for å tape eller kommentaren generelt, sier Sandvik, og legger til at han fortsatt står for det han skrev.

- Det kommentaren min handlet om, baserte seg på forklaringen Thorkildsen hadde gitt om hvorfor han ikke kunne stille: At han var i dårlig form, sleit med teknikken og mente det kunne være farlig med tanke på å pådra seg skader. Jeg sleit med å forstå den argumentasjonen.

- Fordi?

- Han sa etter finalen i London at teknikken var dårlig, at det kunne være farlig og at han derfor måtte vurdere å droppe resten av sesongen. Så valgte han likevel å stille i Stockholm, og tok sånn sett en risikovurdering på det. Da synes jeg han kunne stilt opp i Kristiansand også, for klubben han er medlem av, for den muligheten kommer ikke igjen mens han er aktiv. Jeg ville hatt mer forståelse for avgjørelsen hans om han kuttet sesongen rett etter London, sier Sandvik.

Vil skvære opp
- Hva slags tilbakemeldinger har du fått etter at kommentaren din sto på trykk?

- Jeg har fått mange tilbakemeldinger, og de som har vært direkte til meg har vært utelukkende positive. Det skal sies at Andreas stilte opp lørdag, skrev autografer og var til stede, men mange synes det var kjedelig at han ikke deltok.

- Regner du med at du og Thorkildsen kommer til å skvære opp?

- Jeg håper det, i hvert fall.  Nå kan han ta seg ferie og slappe av, han har hatt en dårlig sesong han sikkert har lyst til å få ut av verden. Når han begynner oppkjøringen til en ny sesong seiere i høst kan det godt være jeg prøver å komme i kontakt med ham, sier Sandvik.

PS! I Thorkildsens fravær vant Størk Avelsgård Lien NM-gullet i spyd, med et lengstekast på 72,67 meter.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media