-Trist at King fikk sparken

Espen «Shampo» Knutsen hadde sin første istrening på to måneder i dag. Likevel var det en trist dag for nordmannen.

Dave King fikk nemlig sparken som trener for NHL-laget Columbus Blue Jackets tirsdag, og Shampo måtte gjennomføre treningen sammen med lagets nye sjef, klubbens president og daglige leder Doug MacLean.

- Det kom som en overraskelse, og jeg synes det var veldig trist. Det har vært nevnt tidligere at dette kunne skje, men vi hadde ingen anelse om at det skulle skje nå, forteller Espen Knutsen til NTB.

Nordmannen er klar over at klubben har prestert skuffende resultater den siste tiden, men syntes ikke det var grunn god nok til å sparke Dave King.

- Han har gjort en kjempejobb slik jeg ser det. Vi har hatt veldig mange skader og det kan du ikke gi treneren skylden for, sier Shampo.

Tøff trener

MacLean tok avgjørelsen om å sparke King sammen med klubbens eier, John McConnell. King hadde vært trener helt siden klubben debuterte i NHL i 2000.

- Jeg ble frustrert over at vi var så ujevne. Vi hadde gode perioder, dårlige perioder, og noen store nedturer, sa MacLean på en pressekonferanse tirsdag.

MacLean har lang erfaring som trener i NHL og førte Florida Panthers til Stanley Cup-finale i 1996.

- Han er kjent for å være veldig tøff, så det blir nok litt annerledes. Samtidig kan det hende at vi trenger en forandring nå, sier Shampo.

Etter en overraskende god debutsesong i NHL, skuffet «blåjakkene» i fjor, og heller ikke denne sesongen har laget svart til forventningene. Blue Jackets er nest sist i sin halvdel av NHL så langt.

Klar om tre uker

Espen «Shampo» Knutsen har hatt et veldig godt forhold til Dave King, som også blant annet har vært canadisk landslagssjef. Da han fikk jobben i Columbus, hentet han Shampo fra svenske Djurgården og ga ham en ny sjanse i NHL etter et skuffende forsøk i Anaheim tidligere.

- Han visste godt hvem jeg var, men jeg tror ikke det har noen betydning for meg at vi bytter trener. Den nye treneren kjenner oss også godt, sier Shampo.

Han har etablert seg som en viktig spiller i Blue Jackets, men han har vært savnet denne sesongen. Shampo ble lyskeoperert før jul og har ikke spilt en kamp siden begynnelsen av november.

- Det gikk fint å trene. Jeg hadde ikke glemt hvordan man går på skøyter. Dersom alt går som planlagt er jeg «fit for fight» om tre uker. Det skal bli deilig, sier han.

(NTB)