KONFLIKT: Svein-Erik Edvartsen gjestet Stortinget onsdag. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
KONFLIKT: Svein-Erik Edvartsen gjestet Stortinget onsdag. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

Konflikten mellom Svein-Erik Edvartsen og NFF

- Trist at NFF ikke klarer å legge det bak seg

Svein-Erik Edvartsen gjestet Stortinget onsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det var en høyst offentlig skandale da toppdommer Svein-Erik Edvartsen (39) for to år siden ble vraket som dommer for eliteserien i fotball. Siden har han og Norges Fotballforbund (NFF) inngått to forlik.

Onsdag var han invitert til Stortinget.

- Jeg fortalte om mitt syn og opplevde at politikerne viste stor forståelse for at livstidsstraff ikke bør være mulig når jeg er faglig kvalifisert for å dømme Eliteserien, og NFF er min eneste potensielle arbeidsgiver for å få utført yrket mitt som toppdommer, sier Edvartsen til Dagbladet.

Ønsker å dømme

Han har tidligere også uttalt til Dagbladet at han «i praksis er ilagt livstidsstraff», da han og advokat John Kristian Elden opplever at NFF ikke er interesserte i å skape en arena der han kan gjenopprette tillit.

- NFF meldte Oslo Tingrett i fjor at det ikke var noe å utsette på mine kvaliteter som toppdommer. Tvert imot. Men siden NFF betalte seg ut to ganger for å unngå å møte oss i retten, virker det som at enkelte der nå «tar igjen» i form av prestisje, maktarroganse og ved å bryte dommerforliket der NFF forpliktet seg til å tilrettelegge for min tilbakekomst som toppdommer, sier Edvartsen.

STORTINGSPOLITIKER: Tor Andre Johnsen, her med Olemic Thommessen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
STORTINGSPOLITIKER: Tor Andre Johnsen, her med Olemic Thommessen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

- Jeg ønsker bare å dømme på det nivået jeg er kvalifisert for og legge alt bak meg. Det er trist at NFF ikke klarer å legge det bak seg, sier Edvartsen.

- Alle skal med

Det var stortingspolitiker Tor Andre Johnsen (Frp) som inviterte Edvartsen til Stortinget tirsdag.

- NFF er en offentlig virksomhet som lever av offentlig stønad, så det er interessant sånn sett å se hvordan pengene brukes. Det er ikke ideelt med konflikter, disse pengene burde gå til idrettsarbeid og ikke rettssaker og forlik, sier Johnsen til Dagbladet.

Han fortsetter:

- Idretten er «fair play», alle skal med og inkluderes, og da bør NFF gå foran med et godt eksempel. Konflikter blir fastlåst, men det er viktig å heve blikket og se framover. Da vil ballen være hos Edvartsen. Hvis han får prøve seg igjen på lavere nivå, må han bevise at han er tilliten verdig. Det er det beste for omdømmet til idretten. Konflikter og rettssaker er ikke bra for omdømmet.

Dagbladet har vært i kontakt med NFFs kommunikasjonssjef Yngve Haavik, som sier at forbundet ikke har noen kommentar til saken.

- Dialogen med politikere får vi ta direkte med dem og ikke gjennom media - uten å gå inn på enkeltsaker, legger han til.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer