Trist avskjed

Etter 3 1/2 år forlater en gråtkvalt Robbie Russel Sogndal. Det er hardt å forlate vennene. Enda hardere med tap.

HAMAR (Dagbladet): -  Dette er vennene mine. Jeg har vært i klubben lenge. Skulle så gjerne avsluttet på en annen måte. Jeg har hatt det kjempefint i Sogndal og kommer til å savne alle folkene, sier Russel til Dagbladet mens han kjemper for å holde tårene tilbake.

Kim Rune HellEsund gikk rett bort til Robbie etter kampslutt, la armene rundt han, og trøstet etter beste evne.

-  Robbie er en kjempekar og en av de jeg fikk umiddelbart kontakt med da jeg kom til klubben. Det er klart jeg kommer til å savne ham, både som spiller og venn. Men jeg forstår at han søker nye utfordringer, og han er en utrolig god spiller, skryter Hellesund.

Også trener Jan Halvor Halvorsen innrømmer at det er tungt å ta farvel.

Skryt fra treneren

-  Klart det er vemodig. Jeg vil gjerne beholde alle mine beste spillere. Han er en kjempegutt og landets beste høyreback.

Men det var ikke bare Robbies farvel som var trist. Sogndal spilte rett og slett en dårlig kamp. Bedre ble det ikke da det kokte over for Anders Stadheim. To stygge taklinger og rett i dusjen bar det. Halvorsen kommenterer episoden slik:

-  Dere vet hva jeg mener om dette, men jeg tar det opp internt, sier Halvorsen, som har fått nok av unødvendige røde kort.

En ulykkelig Anders Stadheim innrømmer at han følte seg som en syndebukk. Han fikk marsjordre på 2- l. Men han er likevel ikke nådig i sin karakteristikk av Ham-Kams høyreback Axel Smeets og dommer Jon E. Skjervold, som for øvrig dømte sin siste kamp i går.

-  Han hylte som en gris, og da jeg sa han filmet kom han seg kjapt på beina. Da kan det ikke ha vært så forbannet vondt, sier en deppet Stadheim.

Axel Smeets har liten forståelse for Stadheims beskyldning.

-  Han sparket meg ned og det gjorde utrolig vondt. Like etter tok han Haug på samme måte. Han gjorde to dumme feil og må lære.

Vant fortjent

Stemningskontrasten mellom de to garderobene var naturlig nok stor. Med to tap på rad var seieren kjærkommen for Ham-Kam.

-  Vi var veldig gode i første omgang og vant fortjent. Det er spesielt viktig for et nyopprykket lag som oss å ta med oss en seier inn i ferien, sier Solbakken.

Tippeligaen

Ham-Kam - Sogndal 3-2 (1-1).

Mål: 0-1 Alexander Ødegaard (15), 1-1 Geir Frigård (17), 2-1 Espen Olsen (64), 3-1 Jarl André Storbæk (81), 3-2 Ødegaard (str. 88).

Dommer: Jon E. Skjervold, Fet.

Gult kort: Peter Sørensen, Ham-Kam, Anders Stadheim, Kim Rune Hellesund, Robbie Russell, Sogndal.

Rødt kort: Anders Stadheim (71), Sogndal (to gule).

Tilskuere: 4076.

Og etter ferien skal Russel igjen møte sine lagkamerater - som Rosenborg-spiller.

-  Akkurat det liker jeg ikke å tenke på før kampen er der, sier han lavmælt.

TUNGE STEG: Robbie Russel på vei mot garderoben for siste gang sammen med Kim Rune Hellesund (t.v.) og Kim Tangedal. - Jeg har hatt det kjempefint i Sogndal og kommer til å savne alle folkene, sier Russel til Dagbladet.