Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Trist for norsk fotball

Trenerforeningen er oppgitt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Da Teddy Moen, daglig leder i Norsk Fotball-Trenerforening (NFT), fikk beskjeden om Uwe Röslers avgang i formiddag, ble han svært oppgitt.

- Dette er bare trist, ikke minst for Uwe, som på alle måter har gjort en profesjonell jobb på Åråsen, og bygd opp et godt fundament. Lillestrøm var lenge en gullkandidat, sier Moen.

Han visste ikke om avgjørelsen til LSK-ledelsen da Dagbladet.no snakket med ham, og understreker at han ikke kjenner detaljene og uttaler seg på generelt grunnlag.

Rösler var den åttende treneren som i løpet av året har måttet pakke bagen i Tippeligaen.

- Det trist for norsk fotball og ingen er tjent med den kortsiktige tankegangen som ser ut til å råde nå, sier Moen.

- Dårlige signaler

Han mener at alle disse treneravgangene skaper uro i klubbene og at de settes tilbake i utviklingen.

- Klubblederne sender også ut dårlige signaler til andre trenere og det er ikke bare for rekrutteringen. Trenerkarrierene blir stadig kortere, for klubbene vil altfor fort ha nye ansikter, sier Teddy Moen.

NUMMER ÅTTE: Uwe Rösler ble den åttende treneren i Tippeligaen som har pakket bagen denne sesongen. Foto: DANIEL SANNUM LAUTEN
NUMMER ÅTTE: Uwe Rösler ble den åttende treneren i Tippeligaen som har pakket bagen denne sesongen. Foto: DANIEL SANNUM LAUTEN Vis mer

Lillestrøm kom på 4. plass i fjor, og hadde håpet på en bedre plassering i år. Selv om klubben lenge kjempet om gull, endte det med nok en 4. plass på Kanarifuglene.

- Mange ledere tror alt står og faller på trenerne, men nå er det på tide at lederne ser seg selv i speilet. De bør stille seg selv spørsmålet om den rette kompetansen, erfaringen og forståelsen er på plass i styrerommet, mener Moen.

Tror på dyrere kontrakter

Trenerforeningen varsler nå at den kommer til å være mer aktiv og synlig i tida framover.

- Dette er ikke måten å gjøre det på for klubbene. De må bygge opp klubbene mer langsiktig, sier Moen.

Rösler er medlem av trenerforeningen, og Moen kommer til å kontakte den tidligere LSK-treneren i løpet av dagen - for å få hans versjon av det som har skjedd på Åråsen.

Moen tror dette om treneransettelser i framtida:

- Det kommer til å bli dyrere kontrakter for klubbene. Når det er sånn som nå, vil trenerne sikre seg.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!