- Trist for publikum

Anders Jabcobsen takket publikum for oppmøtet på Lillehammer.

Nærmere 15.000 publikummere måtte gå hjem uten å ha sett en eneste hopper utfor Lysgårdsbakken fredag kveld. - Kjedelig, men greit, sa verdenscupleder Anders Jacobsen til NTB.

- Selvsagt trist for publikum at det ikke ble noe renn, men det var veldig ujevne forhold, sa Jacobsen om avlysningen. Han benyttet anledningen til å takke publikummet på Lillehammer for frammøtet.

Mens det var problemer med sporet i tilløpet torsdag, var det ujevn og kraftig vind som ødela for gjennomføringen av fredagens renn.

Det var det sjette verdenscuprennet som er blitt avlyst denne sesongen på grunn av værgudenes vrede. I tre renn er det også bare blitt en tellende omgang. Det ene rennet i Harrachow ble arrangert på nytt i Klingenthal, og det ene rennet i Vikersund skal arrangeres i Planica. Likevel er denne hoppsesongen blitt betydelig amputert.Glad i å hoppe

Anders Jacobsen har slitt med et dårlig kne siden han trolig skadet seg under trening på Lillehammer forrige onsdag. Han merket til skaden i Lahtis forrige helg. Han kan hoppe, men får ikke trent fysisk. Derfor har han også tatt det med ro de siste dagene.

- Jeg har fått beskjed om å ta det med ro og det har vært greit, men jeg er jo glad i å hoppe og det er dette jeg driver med, sa Jacobsen.

- Nå må jeg bare klare å psyke meg opp igjen til lørdag. Det er bare å krysse fingrene og håpe at det blir to flotte renn i Kollen, sa verdenscuplederen. Han leder fortsatt verdenscupen med 60 poeng på formsterke Adam Malysz.

Konkurrentens favorittbakke

SYMPATISK: Anders Jacobsen synes det var kjedelig for publikum at hopprennet ble avlyst. Foto: EPA
SYMPATISK: Anders Jacobsen synes det var kjedelig for publikum at hopprennet ble avlyst. Foto: EPA Vis mer

- Dette er Anders sin hjemmebakke og han har tidligere vært ganske sikker her. At Holmenkollen er Malysz favorittbakke er noe vi ikke tenker på. Vi må bare tenke på oss selv, sa landslagstrener Mika Kojonkoski.

(NTB)

- Trist for publikum