Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Trist generalprøve for Norge

Italia for sterke for hockeygutta.

Det kan fort hende det blir noen søvnløse netter på landslagstrener Roy Johansen før åpningskampen i VM i Latvia mot USA fredag. I tirsdagens generalprøve ble det en nytt tap mot Italia, 1-3. Dermed står Norge med åtte tap og bare én seier på de ni oppkjøringskampene til VM.

– Det er en middels kamp. Noe bra og noe dårlig, men jeg synes de norske spillerne er for svake foran begge målene. Vi har mye å hente i nærkampspillet, sier Roy Johansen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Utvisninger

For mange utvisninger har vært det store gjennomgangstemaet for Norge i oppkjøringskampene. Tirsdagens kamp var intet unntak.

I den første perioden pådro Norge seg 12 utvisningsminutter. Det straffet seg. Italias første mål kom etter at det var spil 9.41 minutter av kampen. Mens Norge hadde Mats Trygg og Per-Åge Skrøder i utvisningsboksen, scoret John Parco for Italia.

12 sekunder etterpå utliknet Tore Vikingstad til 1-1, paradoksalt nok kom Norges mål mens laget hadde en spiller utvist.

1-2 satte Giorgio de Bettini inn i spill fem mot fire. Også ved dette målet satt Per-Åge Skrøder i «fryseboksen».

– Kampen er jevnspilt, mens de utnytter overtallspillet sitt, sier Johansen.

TAPTE IGJEN: Etter 1-3-tap mot Italia på Jordal i dag står Norge med åtte tap og bare én seier på de ni oppkjøringskampene til VM. Foto: SCANPIX
TAPTE IGJEN: Etter 1-3-tap mot Italia på Jordal i dag står Norge med åtte tap og bare én seier på de ni oppkjøringskampene til VM. Foto: SCANPIX Vis mer

Må krige

I midtperioden ble det ikke flere mål. 30 sekunder ut i den siste perioden fastsatte Giorgio De Bettin sluttresultatet til 1-3. Sju ganger spilte Norge i overtall uten å greie å score mål. Norge slet med å skape noe i overtallsspill og effektiviteten var slett ikke på topp.

– Dette var ikke bra nok, og det virker som vi ikke er helt konsentrerte. I mange av situasjonene er vi for sent inne, sier Tore Vikingstad.

– For å overleve i VM må vi krige om hver eneste puck og spille smart og tette igjen bakover, mener han.

Norge møter USA i den første VM-kampen fredag. Landslaget, med trener Roy Johansen i spissen, tar med seg åtte tap på de ni siste kampene i bagasjen når de setter kursen østover til vertsnasjonen Latvia. (ANB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling