JOHAUG TATT FOR DOPING

Trist Kalla: - Jeg kan ikke tro at det er  sant

Therese Johaugs veninne og konkurrent Charlotte Kalla om det norske dopingsjokket. 

OVERRASKET: Charlotte Kalla. Foto: NTB scanpix
OVERRASKET: Charlotte Kalla. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Therese Johaug har testet positivt på stoffet clostebol etter bruk av kremen Trofodermin på en solforbrent leppe.

Solforbrenningen pådro hun seg under høydetrening med langrennslandslaget i Italia i slutten av august. Det skriver Skiforbundet i en pressemelding.

- Trist

Nyheten har slått ned som en bombe både i Norge og internasjonalt. Finske utøvere raser og i Sverige ble nyheten mottatt med sjokk.

THERESE JOHAUG: - Vi har visst om dette i en ukes tid, sier Generalsekretær i Norges Skiforbund, Stein Oppsal. Video: NTB Scanpix Vis mer

I ettermiddag har også den svenske langrennsdronningen Charlotte Kalla uttalt seg om saken.

Hun er rystet:

- Dette kom som en overraskelse. Jeg kan ikke tro at det er sant. Therese er en god venn og en konkurrent. Jeg syns det er veldig trist at hun har havnet i denne situasjonen, sier Kalla til Expressen.

Langrennsprinsessa Stina Nilsson ville ikke kommentere saken:

- Jeg føler ikke at jeg kan tilføye noe i denne saken.

En gråtkvalt Therese Johaug fortalte i dag at hun hadde null skyld, og at hun hadde stolt på landslagsslegen Fredrik S. Bendiksen. Legen fortalte på pressekonferansen at han trekker seg fra jobben på grunn av det som har skjedd.


- Uheldig og alvorlig

Torgeir Bjørn, ekspert i NRK, mener Johaug-og Sundby-sakene er i ferd med å ødelegge omdømmet til norsk langrenn.

- Omdømmet til norsk langrenn er i fritt fall. For mindre enn et år siden var Norge moralens vokter – som var kjent for fremragende dopingarbeid – og nå har vi to saker med to av de fremste langrennsløperne i verden. Det gjør at man nå er mer skeptiske til Norge, og ikke ser på Norge som bedre enn andre, sier Bjørn til Dagbladet.

FORTVILELSE: Skipresident Erik Røste kommenterer pressekonferansen med Johaug og hvordan prosessen videre vil bli. Video: Dagbladet / Thomas R. Skaug og reporter Torgeir Krokfjord Vis mer
FORTVILET: Therese Johaug viste følelser under pressemøtet sammen med Norges Skiforbund, der hun forklarer årsaken til positiv dopingtest. Video: NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer