Martin Ødegaard:

- Trist og tøft

Martin Ødegaard sier det var «trist og tøft» da Arsenal-stjerna Pierre-Emerick Aubameyang ble strippet for kapteinsbindet forrige sesong. En ny dokumentarserie gir innblikk i dramaet bak kulissene.

TELLER NED: Martin Ødegaard og Arsenal forbereder seriestart i Premier League. Samtidig slippes en dokumentarserie om klubben. Foto: NTB
TELLER NED: Martin Ødegaard og Arsenal forbereder seriestart i Premier League. Samtidig slippes en dokumentarserie om klubben. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

MANCHESTER (Dagbladet): - Det var en trist situasjon for alle i klubben, forteller Ødegaard.

Arsenals nye kaptein stiller til en digital intervjurunde med Dagbladet og andre medier i anledning dokumentarserien «All or Nothing». Den kommer på strømmetjenesten Amazon Prime fra torsdag 4. august og tar for seg den forrige sesongen til London-klubben.

Ødegaard innrømmer at det ikke var en drømmesituasjon å ha kameraer rundt seg hele tida. Samtidig påpeker 23-åringen at det kan være nyttig for supportere og andre interesserte å få et innblikk i hvordan det er på innsida av en fotballklubb.

UØNSKET: Pierre-Emerick Aubameyang. Foto: NTB
UØNSKET: Pierre-Emerick Aubameyang. Foto: NTB Vis mer

En av de store hendelsene forrige sesong var det dramatiske fallet i status til storstjerna Pierre-Emerick Aubameyang. I midten av desember fikk han ikke lenger være Arsenal-kaptein.

- Det skjer som følge av disiplinærbrudd, uttalte klubben. 33-åringen fra Gabon kom for seint til kamper og treninger.

- Jeg forventer lidenskap av alle som representerer klubben, og at de gir hundre prosent, sa manager Mikel Arteta etter avgjørelsen.

Alexandre Lacazette overtok bindet. Men i helga ble det klart: Ødegaard er klubbens nye kaptein.

Om situasjonen med Aubameyang sier han:

- Det var ikke det vi ønsket. Situasjonen var ikke ideell for klubben, for spilleren eller for noen. Det var trist, også for ham. Han hadde det tøft. Men det er sånn det er, du må forholde deg til det.

Han påpeker:

- Du må fortsette. Og jeg synes vi gjorde det på en god måte. Det var en tøff situasjon for alle.

På sosiale medier er Aubameyang kjent for å flashe sin rikdom med elegante biler og privatfly. Men i garderoben krever Arteta null slinger i valsen. Det er derfor Aubameyang forsvant til Barcelona, mens Ødegaard er utpekt til kaptein og toppmann i spillergruppa.

- Jeg har sett det de 18 månedene han har vært hos oss. Han representerer verdiene til klubben, til laget, til lagkameratene og til staben på best mulig måte. Han har vist en ambisjon om å ta klubben til et nytt nivå, sier Arteta.

FARLIG DUO: Gabriel Jesus og Martin Ødegaard feirer 6-0-seieren over Sevilla i helga. Fredag møter laget Crystal Palace i Premier League. Foto: NTB
FARLIG DUO: Gabriel Jesus og Martin Ødegaard feirer 6-0-seieren over Sevilla i helga. Fredag møter laget Crystal Palace i Premier League. Foto: NTB Vis mer

At Ødegaard er kaptein for klubb og landslag i en alder av 23 år forteller alt. Han er hundre prosent dedikert til fotballen. Han leter hele tida etter marginer som kan gjøre ham og lagkameratene bedre. Og han møter omgivelsene med respekt.

- Han er en veldig god person til å fylle rollen i klubben, sier Arteta. Lagkamerat Cédric Soares er imponert:

- Martin er en strålende fyr. Jeg har et godt forhold til ham, og han er også en fantastisk fotballspiller. Han snakker ikke hele tida, men han snakker i de rette øyeblikkene. Han er veldig profesjonell.

NUMMER ÉN: Martin Ødegaard er nå permanent kaptein i Arsenal. Foto: NTB
NUMMER ÉN: Martin Ødegaard er nå permanent kaptein i Arsenal. Foto: NTB Vis mer

Aubameyang forsvant til Barcelona i februar. Arsenal endte som nummer fem i Premier League, rett bak Champions League-plass.

- Jeg tror alle var skuffet etter forrige sesong, forteller Ødegaard.

- Men vi har forberedt oss veldig bra. Vi har tatt med frustrasjonen inn i denne sesongen. Vi vil vise at vi har forbedret oss, slik at vi kan gi fansen - og klubben - det de fortjener.

Starten av forrige sesong var elendig, med tre tap, blant annet 0-5 for Manchester City. Topp fire er målet for denne sesongen.

BALLSIKRE: Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard var i det lekne hjørnet på trening før Serbia - Norge i Beograd. Vis mer

- Når dere møter City igjen, har de Erling Braut Haaland på laget. Hvordan blir det å møte ham?

- Det blir hyggelig. Han er en god venn. Jeg ønsker ham alt det beste. Naturligvis. Men når vi spiller mot dem, håper jeg han ikke gjør seg så bemerket, sier Ødegaard.

- Jeg tror det blir en god signering for Manchester City. En topp spiller. Det er hyggelig å ha ham i samme land. Men forhåpentligvis slår vi dem denne gang.

TAP: Erling Braut Haaland og Manchester City tapte 3-1 for Liverpool i Community Shield. Her takker Haaland fansen etter kampen. Foto: NTB
TAP: Erling Braut Haaland og Manchester City tapte 3-1 for Liverpool i Community Shield. Her takker Haaland fansen etter kampen. Foto: NTB Vis mer

Crystal Palace og Arsenal innleder Premier League på Selhurst Park fredag. Dette skjer dagen etter at dokumentaren slippes. Alle episodene kommer på Amazon Prime i løpet av august.

- Jeg kommer til å se serien selv. Forhåpentligvis blir det bra, sier Ødegaard.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer