Arne Scheie

- Trist og ufattelig

Arne Scheie (79) kunne nesten ikke tro at Erling Braut Haaland (22) var skadet og uaktuell for landslaget. Kommentator-legenden frykter for Norges sjanser mot Spania.

SJOKK: Arne Scheie synes det var leit at en skadet Erling Braut Haaland er uaktuell for Norge. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SJOKK: Arne Scheie synes det var leit at en skadet Erling Braut Haaland er uaktuell for Norge. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
  • Spania - Norge, lørdag klokka 20.45

Beskjeden om at Erling Braut Haaland var skadet og med det gikk glipp av Norges kamper i EM-kvalifiseringen mot Spania og Georgia smalt ned som ei bombe tidligere denne uka.

For Arne Scheie var nyheten et sjokk.

- Det var trist og nesten ufattelig. Det hadde vært så fint å ha ham med. Mange tanker gikk gjennom hodet, sier Scheie til Dagbladet.

Trolig starter Alexander Sørloth på topp i Haalands skadefravær - noe Scheie er enig i. Med ni ligascoringer i Spania denne sesongen, bare to færre enn eksempelvis Real Madrid-stjerna Karim Benzema, har Sørloth hvert fall forutsetningene på plass, mener Scheie.

Men hvor mye svekkes Norge på topp med Sørloth i stedet for Haaland?

- Det tør jeg ikke å si, men det er klart at hvilket som helst lag i verden ville hatt med Haaland - og hvilket som helst lag ville blitt svakere uten ham. Det er det ingen tvil om. Vi snakker om en av verdens beste spisser, slår den mangeårige kommentatoren fast.

Skeptisk

Fredag kunne landslagssjef Ståle Solbakken røpe at Leo Skiri Østigård starter i midtforsvaret mot Spania.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer