Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Trist om Contador blir dopingdømt i ettertid

Svenske kritisk til Contador i Giroen.

KRITISK: Svenske Thomas Löfkvist mener det er trist at Contador får sykle Giroen med de store dopingryktene rundt seg. Foto: Heiko Junge / Scanpix
KRITISK: Svenske Thomas Löfkvist mener det er trist at Contador får sykle Giroen med de store dopingryktene rundt seg. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer

Det er ikke bare ros å hente for Alberto Contador dagen etter at han utklasset konkurrentene på Giro d'Italias 10. etappe.

Søndagens etappe gikk opp vulkanen Etna. SaxoBank-rytteren viste bein av stål da han rykket fra hovedfeltet før den siste stigningen og tok sin første etappeseier i Giroen.

Mandag er hviledag for rytterne. Dopingmistenkte Contador sykler med den rosa ledertrøya når rittet fortsetter tirsdag. Det er ikke alle like begeistret for.

- De burde se over reglene så man slipper slikt. Det blir trist om han blir dømt i ettertid, sier den svenske syklisten Thomas Löfkvist.

Den spanske Tour de France-vinneren avla en positiv dopingprøve i fjor sommer. Saken blir ferdig behandlet før årets utgave av den franske klassikeren.

Fram til det fattes en avgjørelse kan Contador fritt konkurrere. Søndag var han suveren, og dermed var dopingryktene igang igjen.

Giro d'Italias 11. etappe sykles fra Termoli til Teramo tirsdag.

(NTB)

FÅR REFS: Alberto Contador imponerer i Giro d'Italia, men er fortsatt under dopingmistanke. Foto: AP Photo/Giovanni Auletta
FÅR REFS: Alberto Contador imponerer i Giro d'Italia, men er fortsatt under dopingmistanke. Foto: AP Photo/Giovanni Auletta Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media