Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-Trist om Hamrèn blir landslagstrener

Prica frykter at hjemlandet snapper gulltreneren.

SVERIGE-AKTUELL: RBK-trener Erik Hamrén nyter en gullsigar ved siden av Trond Henriksen under kveldens gullfest på Lerkendal. Toppscorer Rade Prica unner sjefen alt godt, men synes det er trist om han blir svensk landslagssjef.
Foto: Ned Alley, Scanpix
SVERIGE-AKTUELL: RBK-trener Erik Hamrén nyter en gullsigar ved siden av Trond Henriksen under kveldens gullfest på Lerkendal. Toppscorer Rade Prica unner sjefen alt godt, men synes det er trist om han blir svensk landslagssjef. Foto: Ned Alley, Scanpix Vis mer

||| TRONDHEIM (Dagbladet.no): Rosenborg - Aalesund 2-1.

Det var en strålende fornøyd Rade Prica som tok seg usedvanlig god tid til pressen etter søndagens gullfest på Lerkendal, men èn tanke gjør Rosenborg-spissen bekymret for framtiden. Den siste tids store samtaleemne i Trondheim — faren for å miste suksesstreneren Erik Hamrèn.

- Det er trist hvis vi mister Hamrèn til det svenske landslaget. Det ville vært en stor skuffelse for oss, men en stor ære for han. Jeg synes verken klubben eller spillerne bør stå i veien for han hvis det er det han vil. Det fortjener han.

Toppscoreren utdyper også sin personlige beundring og takknemlighet for Hamrèn.

- Da jeg spilte i Aalborg hadde jeg en gang en solid måltørke på 12 kamper, men Erik fortsatte å bruke meg og jeg scoret vel 14 mål etter at tørken ble avblåst. Det sier litt om hvilken type han er. Han får spillerne til å føle seg trygge og gir oss gode prestasjonsbetingelser.

- Ikke Huseklepp
Prica ble også gehørig påminnet at han nå ligger an til å bli toppscorer. Noe spissen har blandede føleleser om.

FULL GULLRULLE: Roar Strand løfter enda en kongepokal sammen med nye og gamle RBK-kompiser. Foto: Ned Alley, Scanpix
FULL GULLRULLE: Roar Strand løfter enda en kongepokal sammen med nye og gamle RBK-kompiser. Foto: Ned Alley, Scanpix Vis mer

- Det betyr egentlig ingenting for meg personlig å bli toppscorer, men nå som jeg har sjansen til å bli det skal jeg gjøre alt for at det skjer. Og jeg tror det skjer.

På spørsmål om hvordan han tror Erik Huseklepp og Mame Biram Diouf har noe å stille opp med i den kampen svarer svensken litt kjepphøyt, men dog lattermildt.

- Huseklepp blir iallfall ikke toppscorer. Han er ferdig for i år. Aldri i verden om han scorer mot oss i siste serierunde.

Om svensken så skulle ende opp med å få rett så vil det neppe kunne sies at det er spesielt ufortjent. Søndag kveld scoret han nemlig det som må være et av årets mål i Tippeligaen. En perle av et frispark fra rundt tretti meter.

- Bare flaks! Han har aldri gjort det på trening før, utbryter Per Ciljan Skjelbred.

- Helt herlig. Det er sånt du går på fotballkamp for å se, var keeper Rune Almenning Jarstein sin dom over lagkameratens fantastiske scoring.

DRØMMETREFF: Rade Pricas matchvinner-frispark vil nok blande seg inn i tetstriden når sesongens flotteste mål skal hedres. Svensken dundret ballen i krysset fra 30 meters hold.
Foto: Ned Alley, Scanpix
DRØMMETREFF: Rade Pricas matchvinner-frispark vil nok blande seg inn i tetstriden når sesongens flotteste mål skal hedres. Svensken dundret ballen i krysset fra 30 meters hold. Foto: Ned Alley, Scanpix Vis mer

- Vet jeg kan skyte
Hovedpersonen selv var fornøyd, men mer rolig i sin omtale av målet.

- Jeg tok det rolig, konsentrerte meg og smalt til. Når man treffer så godt så bare vet man det. Den går inn. Jeg var ikke overrasket heller. Jeg vet at jeg kan skyte, for å si det sånn.

Målet og gullet skulle også feires på skikkelig trøndersk vis.

- Dette er den fineste gullmedaljen jeg har fått. Mye finere enn både den svenske og danske. Og den skal feires! Mamma er på besøk i helga og skal ta seg av ungene mens pappa er ute og fester!

Skal vi tro Prica selv så er det vel bare å gratulere med toppscorertittelen også.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media