Trist slutt på fenomenalt år

Norge - Tyskland 0-1 (0-0) Norge kjørte over Tyskland i en omgang og holdt grepet på europamesteren også i andre halvdel, men ett minutt og 50 sekunder på overtid scoret Mehmet Scholl på frispark fra 25 meter.

Dermed ble det en trist slutt på tidenes norske landslagsår.

Scholl skrudde ballen over muren og inn i hjørnet bak Frode Olsen. Norge rakk såvidt å ta avspark før kampen var slutt, og Tyskland kunne juble for en 1-0-sleier de slett ikke fortjente.

Eventyrlige sjanser

Øyvind Leonhardsen, Steffen Iversen, Ole Gunnar Solskjær, Vegard Heggem og Roar Strand hadde eventyrlige sjanser til å score målet Norge fortjente, men gjestene holdt nullen.

Dortmund-keeper Jens Lehmann ble overlistet fem ganger av Rosenborg i mesterligaen, men han berget Tyskland med noen strålende redninger, særlig i en førsteomgang Norge dominerte fullstendig.

Holdt helt tett

Henning Berg meldte sykdomsforfall, og med Ronny Johnsen og Bjørn Otto Bragstad på skadelista hadde Norge for en gangs skyld et midtstopperproblem. Men med et kvarters A-landslagserfaring som ballast kom Trond Andersen inn, og sammen med Erik Hoftun tok han luven fra Oliver Bierhoff og de andre tyske måljegerne.

Det tyske forsvaret hadde atskillig større problemer med å demme opp for Norges offensive krefter, og igjen skapte Jan Derek Sørensen enorme problemer for et tysk markeringsforsvar.

Tyskerne byttet og rokerte for å stoppe ham, og først da de i andre omgang sendte to mann mot ham klarte de å ta ham ut av kampen. Da hadde han stått bak en rekke norske måltilbud.

Norge vant cornerstatistikken 11-3, men tapte kampen 0-1. Etter en sesong med god uttelling på sjansene er det likevel greit å sette litt flaks på konto til viktigere kamper neste år.

(NTB)

KJEMPET GODT:</B> Jan Derek Sørensen skate enorme problemer for et tysk markeringsforsvar.
<B>NÆRKAMP:</B> Jan Derek Sørensen (nr.10) i kamp mot Markus Babbel i første omgang av privatlandskampen mot Tyskland .