Trist sorti for Rodal

SEVILLA (Dagbladet :på nettet): Vebjørn Rodal (26) var sjanseløs under kveldens 800-meter-kvalifisering. En god VM-innsats skulle rette opp årets dårlige sesong for Rodals del. Men det gikk galt: - Trist, sier Rodal.

Rodal kom i mål som nummer tre i sitt heat med den svake tida 1.48.05. Dermed endte OL-vinneren fra 1996 på 37. plass totalt i dag.

- Når jeg løper så dårlig som dette her, har jeg ingenting å gjøre i VM, forteller trønderen etter løpet.

Utenomsportslig

Rodal lå blant de bakerste i den første delen av løpet. Etterhvert forsøkte han å kjempe seg framover, men hadde problemer med å forsere i feltet.

- Jeg forsøkte å aparke meg vei, men det gikk ikke, sier han.

Skuffet. For VM skulle redde stumpene av en elendig sesong for OL-vinneren fra Atlanta.

- Det har nok vært litt for mye utenomsportslige ting som har tatt for mye av kreftene mine. Både positive og negative, sier Rodal.

På høsten i fjor brøt Rodal og trener Kjell Arve Husby det suksessfulle samarbeidet. Han har også vært gjennom barnefødsler - og bygget hus.

Fram mot neste sesong skal han imidlertid sette seg ned sammen med trener. Sammen skal de diskutere hva som kan gjøres bedre i fortsettelsen.

- I dag var løpsstyrken min rett og slett for dårlig, sier Rodal før han tuslet ut av Olympiastadionen i Sevilla.

Ødegård ute også

Også Tor Øyvind Ødegård ble slått ut av VM uncer kveldens 800-meter-kvalifisering. 30-åringen sprang på 1.47.07 - som resulterte i en 24. plass.