TROR PÅ LØSNING: Stabæk-guru og styremedlem i Stabæk Fotball AS, Ingebrigt Steen Jensen, tar avskjed med Veigar Páll Gunnarsson. Salget av islendingen er et av grepene klubben har gjort for å forsøke å redde økonomien. Foto: Aleksander Andersen, Scanpix
TROR PÅ LØSNING: Stabæk-guru og styremedlem i Stabæk Fotball AS, Ingebrigt Steen Jensen, tar avskjed med Veigar Páll Gunnarsson. Salget av islendingen er et av grepene klubben har gjort for å forsøke å redde økonomien. Foto: Aleksander Andersen, ScanpixVis mer

- Trist, vondt og vanskelig å ty til permitteringer

Men Ingebrigt tror grepene redder Stabæk.

- Vi skal berge klubben. Stabæk skal overleve med positiv egenkapital og fornyet lisens. Og jeg føler at vi nå har kontroll med de grepene som er tatt, sier Stabæk-leder Ingebrigt Steen Jensen til NTB.

Salgene av Henning Hauger og Veigar Páll Gunnarson er et av grepene. Permisjonsvarselet som ble sendt ut til flere ansatte er et annet.

- Vi skal ha samtaler med de berørte i dag. Det er utrolig trist, vondt og vanskelig å måtte ty til dette som et siste virkemiddel. Dette er mennesker som nærmest har levd sitt liv med Stabæk, sier Steen Jensen som foreløpig ikke kan tallfeste hvor mange som eventuelt blir permittert.

- Er det aktuelt å kutte i spiller- og trenerlønninger denne gangen?

- Svaret er nei. Vi gjorde dette i 2009, nå blir det ikke gjort. Spillerkontraktene ligger fast. Resultatene på banen kan jo også gi oss inntjening. Det er jo der det er penger å hente. Fortsetter laget å prestere, vil dette gi økte tilskuerinntekter. Nå er vel snittet på rundt 8300 mot 9500 i toppåret 2009. Men vi har altså ikke et produkt å selge for 2012-sesongen så lenge arenasituasjonen er uavklart. Det legger selvfølgelig begrensninger på det meste.

Stabæk har et nytt styremøte i kveld. Permitteringsvarselet og den økonomiske situasjonen vil bli behandlet videre. I 2010-sesongen gikk Stabæk Fotball AS et driftsunderskudd på over 21 millioner kroner. Årets tall blir langt bedre etter spillersalg og de pågående kostnadskuttene. Et minustall på 10 millioner har vært antydet.

Etter det NTB erfarer håper man nå i Stabæk at dette tallet kan krympe et godt stykke ned mot null. For ordens skyld; lisenssøknaden for neste år skal leveres til Norges Fotballforbund 1. november. Da bør det også være klart hvor Stabæk skal spille hjemmekampene neste år; i Telenor Arena, på Ullevaal eller Nadderud?

(NTB)