Trist Yu la opp etter badminton-skandalen

- Dere har hjerteløst knust drømmene våre, sier hun.

LA OPP: Den kinesiske badmintonstjernen Yu Yang hevdet drømmene hennes var «hjerteløst knust» og la opp etter skandalen som diskvalifiserte henne fra OL. Foto: REUTERS/Bazuki Muhammad/ NTB Scanpix
LA OPP: Den kinesiske badmintonstjernen Yu Yang hevdet drømmene hennes var «hjerteløst knust» og la opp etter skandalen som diskvalifiserte henne fra OL. Foto: REUTERS/Bazuki Muhammad/ NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den kinesiske badmintonstjernen Yu Yang hevdet drømmene hennes var «hjerteløst knust» og la opp etter skandalen som diskvalifiserte henne fra OL.

Yu, som tok gull i Beijing for fire år siden, og partneren Wang Xiaoli var blant fire par som ble utestengt av London-OL for «ikke å ha gjort sitt beste for å vinne en kamp».

- Dette var min siste konkurranse. Farvel, BWF (Det internasjonale badmintonforbundet). Farvel, kjære badminton. Dere har hjerteløst knust drømmene våre, skrev Yu på mikrobloggen Weibo torsdag.

Publikum i Wembley Arena buet da de regjerende verdensmestrene Yu/Wang og deres sørkoreanske motstandere Jang Kyung-eun/Kim Ha-na prøvde å overgå hverandre i feilslag i et forsøk på å tape den siste gruppekampen tirsdag.

Etter kampen beklaget de kinesiske spillerne til fansen og lovet å spille sitt beste i framtidige kamper. Det var inntil BWF besluttet å utestenge de åtte involverte spillerne.

På kinesiske nettsteder har skandalen vært en av de mest omtalte den siste uken, og mange badmintontilhengere har kalt det en skam for landslaget. Men selv om flere kritiserte spillerne, ga flertallet støtte til Yu etter nyheten om at hun legger racketen på hylla.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer