Triumf på skjøre bein

ØVREVOLL (Dagbladet): Den norske galopphesten Trinitro har bein som ikke tåler løp. I går startet supertalentet i hindersporten for første gang siden 2. juli i fjor. Det ble seier i det hardeste hinderløpet som arrangeres i Norge, Grand National.

Spillerne hadde gjort den engelske millionærhesten Ashwell Boy til enorm favoritt. Seks triumfer i engelske steeplechaseløp skulle være umulig å kjempe mot for norske og svenske hinderhester av enklere sort. Men trener Rune Haugen har aldri tvilt på kapasiteten til Trinitro.

- Han har hatt Grand National som det eneste målet i år. Selvfølgelig burde han hatt løp i kroppen før en slik batalje. Men han har dessverre så skjøre bein at jeg tok ingen sjanser. Jeg måtte stole på at lange turer i bakker skulle rekke. Hans hinderegenskaper har jeg aldri stilt i tvil. Jeg har aldri sett at han har misset et eneste sprang, stråler Rune Haugen.

Det har vært høyere og mer dramatiske hinder i veien for åtte år gamle Trinitro enn dem som hesten sprang over i går. I fjor var begge senene i frambeina revet over. Trinitro måtte opereres. Karrieren hang i en tynn kirurgtråd.

- Vi får se i morgen tidlig hvordan det står til med beina hans. Kanskje var dette det eneste løpet for i år.

- Men han er meldt i et bra steeple-chase i Tyskland om tre uker. Hvis helsa holder, sier den aktive eieren Liv Sæther Myskja.