Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Tro meg, forsvarsspillere ler ikke når de møter ham

Belgia-sjefen forstår ikke Lukaku-kritikken.

STERK: Romelu Lukaku står med to mål i EM, men likevel står kritikerne i kø. Landslagssjef Marc Wilmots tar Belgia-profilen i forsvar.
 Foto:<div></div><div>
AFP PHOTO / Pascal PAVANI</div>
STERK: Romelu Lukaku står med to mål i EM, men likevel står kritikerne i kø. Landslagssjef Marc Wilmots tar Belgia-profilen i forsvar. Foto:
AFP PHOTO / Pascal PAVANI
Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Romelu Lukaku står med to mål i EM, men likevel står kritikerne i kø. Landslagssjef Marc Wilmots tar Belgia-profilen i forsvar.

Lukaku scoret to av målene 3-0-seieren mot Irland i gruppespillet, men siden har det vært stille fra 23-åringen som noterte seg for 18 nettkjenninger i serien for Everton forrige sesong.

Søndag kjørte belgierne over Ungarn i åttedelsfinalen og vant 4-0. Lukaku gikk imidlertid målløs av banen på stillingen 1-0 og ble erstattet av Chelsea-klare Michy Batshuayi, som brukte to minutter på å score i EM-debuten. I tillegg lurer Divock Origi og Christian Benteke i buskene før kvartfinalen mot Wales.

Heller ikke i VM i Brasil for to år siden innfridde Lukaku forventningene, selv om 23-åringens eneste mål i mesterskapet bidro til at Belgia slo ut USA i ekstraomganger i åttedelsfinalen.

Landslagssjef Marc Wilmots har imidlertid sett seg lei på Lukaku-kritikken.

- Romelu beveger seg masse, alle utspillene til (keeper Thibaut) Courtois kommer til ham. Mot Ungarn vant han hver eneste duell i luften, sa Wilmots på tirsdagens pressekonferanse ved Belgias base nær Bordeaux.

- Han løper hele tiden og sliter ut motstanderens forsvar, og han lager rom for andre. Tro meg, forsvarsspillere ler ikke når de møter ham.

- Mot Ungarn bommet han på én sjanse. Én! Han kommer ikke unna med den minste feil. Alt han gjør må være riktig.

En belgier som på ingen måte har blitt kritisert under EM er Eden Hazard. Playmakeren har lagt en elendig sesong i Chelsea bak seg og var tilbake på toppnivå i 4-0-seieren mot Ungarn.

Belgia-kapteinen trente ikke sammen med resten av laget tirsdag, men Wilmots forsikrer supporterne om at han blir klar til fredagens kvartfinale mot Wales i Lille.

- Han blir behandlet av fysioterapeutene og vil være tilbake i trening på torsdag. Han blir 100 prosent, null problem.

Belgia må imidlertid klare seg uten suspenderte Thomas Vermaelen. Manchester City-stopper Jason Denayer kan være spilleren som tar hans plass. I så fall er det en solid utfordring som venter 20-åringen. Gareth Bale står med tre mål så langt i mesterskapet.

- Han har en fri rolle, så vi må være kompakte. Men det er ikke bare én spiller vi må bekymre oss for, sier Wilmots.

I VM i 2014 nådde Belgia kvartfinalen hvor det ble 0-1-tap for søramerikanerne som til slutt gikk hele veien til finalen. I Frankrike er Wilmots nesten nødt til å gå enda lenger for å vise at han kan få ut potensialet i den sterke troppen.

- Vi skal spille to kvartfinaler på to år, det er ikke så dårlig. Nå har vi bare én tanke, å nå finalen. Men vi har sett de siste dagene at det ikke finnes noen enkle kamper. Vil Frankrike slå Island? Jeg er ikke så sikker. Du må være på vakt mot alle.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!