Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tro til mot kritikerne

Thor Hushovd slo i går tilbake mot kritikerne. Uten ord, bare med rå muskelkraft på sykkelsetet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I forberedelsene til gårsdagens prolog virket Hushovd forbausende avslappet. Han tok seg tid til å snakke med flere kompiser, som er på besøk for å heie ham fram. 25-åringen skrev til og med autografer. Ingen forventet at han skulle kjøre fort i prologen. Men Hushovd slutter aldri å overraske. 18. plass, bare 13 sekunder fra vinneren, er sterkt.

- Det gikk overraskende bra. Jeg var redd det ville gå mye verre. Kroppen fungerte bra. Det gikk fort over de slettene, sier en lettet Thor Hushovd rett etter løpet.

- Det er ei veldig bra tid, bekrefter trener Denis Roux.

Hushovd var i perlehumør etter prologen. Han fleipet med sin svært uforutsigbare form denne sesongen.

- Ja, nå er jojoen igang igjen, spøker han.

Grimstad-gutten hadde som mål å få ei bra tid i prologen og samtidig slå de andre gutta på laget. Han nådde begge målene. I dag vil laget kjøre for ham og jage den gule ledertrøya.

- Jeg forventer å få min sjanse, både i spurt og underveis. Jeg er veldig nær den hvite ungdomstrøya og heller ikke langt unna den gule ledertrøya. Jeg kommer til å jage sekunder i morgen, sa Hushovd til Dagbladet i går kveld.

Driter i kritikk

25-åringen innrømmer at suksessen i går smakte ekstra godt. Hushovd har slitt den siste tida, på grunn av høyt press og sviktende resultater. I vinter møtte han veggen på grunn av overtrening. Etter en formtopp i vår, fikk han nok en nedtur under NM forrige helg. Sykkeleksperter fra Norge har kritisert treningsopplegget i Crédit Agricole. I går gikk Johan Kaggestad ut i Dagbladet og sa at han ikke hadde trua på at Hushovd ville gjenta suksessen fra i fjor.

13 sekunder bak vinneren i gårsdagens prolog, og knappe sekundet fra å vinne den hvite ungdomstrøya (beste tid for deltakere under 25 år) viser at nordmannen veit hva han holder på med.

- Det er veldig viktig å bevise i Tour de France. Det er det største. Når jeg klarer det, viser det at jeg er i god form, sier han.

- Hvordan reagerer du på kritikken du har fått den siste tida?

- Det driter jeg i. Jeg har ikke gjort mye galt. Jeg forholder meg til noen få folk. Så lenge vi er enige, er det greit for meg. Det er alltid noen som er kritiske.

Provosert

Hushovds trener legger ikke skjul på at han blir provosert av kritikk.

- Det er lett for dem å kritisere. De har ikke ansvaret for Hushovd. Vi prøver å gjøre det beste for han, og Thor er med og bestemmer, sier Roux til Dagbladet.

Franskmannen håper nå at 25-åringen får den tida han trenger på å nå toppen.

- Han er ung ,og det er bare et spørsmål om tid før han vil lykkes. Men sykling er en ekstremt fysisk hard sport. Det gjelder å være tålmodig, mener han.

Eleven er enig.

- Jeg er fortsatt ung i gamet. Det tar tid før kroppen setter seg. Etter en overtrening, vil det gå litt opp og ned, sier Hushovd.

Dagens løype passer ham perfekt. Den er flat og ikke alt for lang. Han har 168 kilometer å jage sekunder på.

TRIUMF: Med full fart under Eiffeltårnet gjorde Thor Hushovd slutt på all usikkerhet om dårlig form med en glimrende prolog. Full av selvsikkerhet skal han nå jage det som finnes av ledertrøyer i rittet.