<strong>SLITER:</strong> Lite spilletid, slakt og skade: Stefan Johansen har hatt bedre dager på jobb. Onsdag venter Nord-Irland i Nations League. Foto: Bjørn Langsem
SLITER: Lite spilletid, slakt og skade: Stefan Johansen har hatt bedre dager på jobb. Onsdag venter Nord-Irland i Nations League. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Trøbbel: - Ikke bra

Han spiller ikke for Fulham i Premier League. Mot Serbia i skjebnekampen ble han slaktet. Nå kan Stefan Johansen (29) miste kapteinsbindet på landslaget.

Publisert
  • Norge - Nord-Irland, kl. 20.45 onsdag

ULLEVAAL (Dagbladet): - Situasjonen er ikke bra verken for ham eller oss. Det finnes en smertegrense for dette med spilletid, sier trener Lars Lagerbäck til Dagbladet.

- Når spillere stiger fram, og presterer bra, så havner du i en tøffere posisjon til å komme med på landslaget.

- Er Johansen lagets ubestridte kaptein?

- Ja, nå er han det. Vi får se om situasjonen endrer seg i framtida. Er han ikke med i troppen, så kommer han definitivt ikke til å være kaptein. Men det er for tidlig å si. Akkurat nå - på denne samlingen - er han kaptein.

<strong>NEDTUR:</strong> Stefan Johansen (t.v.) i diskusjon med Erling Braut Haaland under kampen mot Serbia torsdag. Kampen endte med 1-2-tap. Foto: Bjørn Langsem
NEDTUR: Stefan Johansen (t.v.) i diskusjon med Erling Braut Haaland under kampen mot Serbia torsdag. Kampen endte med 1-2-tap. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Johansen har ikke snakket på en eneste pressekonferanse den siste uka. Dette er uvanlig med tanke på hva som har stått på spill.

Torsdag tapte Norge 1-2 for Serbia i EM-playoffen. Venstresida med Johansen og Haitam Aleesami ble totalslaktet av ekspertene.

I 4-0-seieren over Romania søndag slapp han ikke til et eneste minutt. Det skyldtes også en skade. 29-åringen er usikker når Norge skal befeste posisjonen i Nations League mot Nord-Irland onsdag.

I Fulham er det blytungt. På fire kamper i Premier League har han ikke spilt et eneste minutt. Dette til tross for at laget har hatt en horribel åpning og ligger sist. Nordmannen har fått 180 minutter i ligacupen.

27

Live-published photos and videos via Shootitlive

Midtbanespilleren leverte en meget god forestilling da Norge slo Nord-Irland 5-1 i september. Men nå kan det virke som om det brenner under beina hans.

- Han skal slite med å spille seg inn på Norge igjen, sier TV 2-ekspert Jesper Mathisen.

- Han har spilt ute til venstre. Men sånn som Mohamed Elyounoussi leverte mot Romania og Nord-Irland, er det ingen tvil om at han er et sterkt kort på denne plassen.

Mathisen fortsetter:

- I tillegg har Jens Petter Hauge fått gjennombruddet sitt. Han er også en god kandidat i den posisjonen. Sentralt på midtbanen er både Mathias Normann, Sander Berge, Markus Henriksen og Ole Selnæs foran Johansen i køen.

<strong>TV 2-EKSPERT:</strong> Jesper Mathisen. Foto: Bjørn Langsem
TV 2-EKSPERT: Jesper Mathisen. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Omar Elabdellaoui var kaptein mot Romania. Høyrebacken bar kapteinsbindet med stolthet og vokste med oppgaven.

- Han var ekstremt skjerpet og bestemt fra første sekund. Han blir kaptein også onsdag. Johansen er ikke i startoppstillingen da heller, tror Mathisen.

<strong>FRONTMANN:</strong> Omar Elabdellaoui bar kapteinsbindet mot Romania. Foto: Bjørn Langsem
FRONTMANN: Omar Elabdellaoui bar kapteinsbindet mot Romania. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Men, fortsetter TV 2-profilen:

- Johansen er en lederskikkelse i garderoben og miljøet. Han har masse erfaring og er flink med folk rundt seg. Men akkurat ute på banen har han sjelden vært en framtredende kaptein. Der er det andre typer enn ham som har langt viktigere roller.

Johansen overtok bindet etter Per Ciljan Skjelbred i mars 2017. For kaptein å være har han gått mye inn og ut av laget.

USIKKER FREMTID: Stefan Johansen er under kontrakt med Fulham, men vet lite om klubbens planer. Video: NTB Vis mer

Mandag trente han og utskjelte Aleesami alternativt.

Nord-Irland og trener Ian Baraclough kom til Oslo fra Belfast tirsdag. Østerrike og Norge topper gruppa med seks poeng. Deretter følger Romania (fire poeng) og Nord-Irland (ett poeng).

- Det føles bra, sier Lagerbäck om situasjonen i gruppa.

- Får vi litt flyt, kan vi klare oss med uavgjort i den siste kampen mot Østerrike (18. november). Vi må forsøke å vinne de tre siste kampene. Det er veldig stor forskjell på om du havner i gruppe to eller tre i seedingen til VM-kvaliken, erklærer han.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer