Trøbbel for Frostad

Feil veivalg og trøbbel med båten for «Brasil1»

(Dagbladet.no): Skipper Torben Graël og vaktsjef Knut Frostad feiret rundingen av Kapp Horn med hvitvin og en sigar ombord på Brasil1.

Kort tid etter kunne de smile over å ha kapret andreplassen fra «Pirates of the Carribean». Nå har jubelen stilnet litt på «Brasil1».

Mistet fart

Navigatør Marcel van Triest fra Nederland, som overtok jobben etter at Adrienne Cahalan fikk sparken 5. desember, ser ikke ut til å ha lært av sine feil på «Innovation Kværner» i Volvo Ocean Race for åtte år siden.

Han valgte også den gangen en annen kurs enn konkurrentene ved Falklandsøyene og havnet helt i stilla. Også idag har «Brasil1» gjort ting på sin måte. Isteden for suksess har de mistet de fart og tapte andreplassen til Piratene igjen.

Skipper Paul Cayard gliser nok godt på disneybåten etter å ha tatt igjen «Brasil1». Frostad og co har tapt 21 nautiske mil på seks timer. Men ikke alt skyldes Marcel van Triest veivalg:

Trøbbel igjen

Det hydrauliske kjølsystemet, som har skapt trøbbel for så og si hele flåten, lekker på styrbord side. Mannskapet ombord må etterfylle med olje for at ikke det hydrauliske systemet skal bryte helt sammen.

Planen er å seile båten til Rio de Janeiro og gjøre det store reparasjonsarbeidet der. Værprognosene tyder på stillere vær de kommende dagene og da kan noe av arbeidet med å stabilisere kjølen gjøre ombord.

Hver fjerde time må «Brasil1» pumpe kjølen over på andre siden slik at de kan holde lekkasjen under kontroll, forklarer mannskapene ombord.

• Se video av Torben Graël og Knut Frostad som feirer rundingen av Kapp Horn med sigar og vin.

GLADE GUTTER: Knut Frostad og resten av mannskapet på Brasil1 feirer at de passerer Kapp Horn i god behold. Seinere har de fått problemer.