Danmarks trener Åge Hareide kan være nødt til å ta ut en splitter ny tropp om ikke landslagsspillerne hans blir enige med det danske fotballforbundet om en ny landslagsavtale.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Danmarks trener Åge Hareide kan være nødt til å ta ut en splitter ny tropp om ikke landslagsspillerne hans blir enige med det danske fotballforbundet om en ny landslagsavtale. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

Uenige om ny spilleravtale i Danmark

Trøbbel for Hareide - nær konflikt mellom spillerne og forbundet

Dansk fotball trues igjen av en potensielt ødeleggende spillerkonflikt. Lørdag brøt samtalene om en ny landslagsavtale for Åge Hareides menn sammen.

Christian Eriksen og de øvrige danske stjernene skal etter planen møte til samling i Bratislava mandag. Danmarks Fotballforbund (DBU) og spillernes representanter i Spillerforeningen har samtidig til gode å komme til enighet om en ny avtale.

Nå kan herrelandslaget bli kastet ut i en konfliktsituasjon lik den kvinnelandslaget opplevde i fjor. Da måtte en kvalifiseringskamp avlyses som følge at Danmark ikke kunne stille lag.

Spillerne har nå fått frist på seg til søndag klokka 18 med å gi beskjed om de møter til mandagens samling. Hvis det er spillere som melder avbud, blir det tatt ut nye spillere.

Lørdag omtalte fotballpresident Jesper Møller situasjonen som har oppstått som både alvorlig og kritisk, ifølge nyhetsbyrået Ritzau. Møller mener hele den eksisterende landslagsmodellen er truet.

- Det er beklagelig at vi står uten en avtale. Hele den danske modellen, der penger fra eliten og landslagene skal utvikle bredden, er truet, sier han.

Danmark skal onsdag møte Slovakia borte til privatlandskamp, mens Wales venter i den første kampen i nasjonsligaen neste søndag.

- Det avgjørende er at de to neste kampene spilles, ellers risikerer vi bøter og utestengelse av UEFA, sier fotballpresidenten.

Først etter at de to nevnte landskampene er spilt, vil DBU ta stilling til veien videre i forhandlingene om en ny landslagsavtale.