Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Trøbbel for hockey-topplagene

Flere overraskende resultater.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lørdag var det meste mot normalt i eliteserien i ishockey. Vålerenga, Stavanger og Storhamar gikk på overraskende tap, mens Frisk-Asker slo Stjernen.

Vålerenga hadde muligheten til å dra ytterligere i teten med seier over Lillehammer. I stedet var det gjestene fra Lillehammer som tok med seg tre poeng hjem til Oppland fylke.

Bortelaget tok ledelsen ved Mike Oliveira 17 minutter ut i andre periode, og Dennis Løvold Sveum doblet ledelsen tre minutter ut i tredje periode.

Sju minutter senere reduserte Tommy Marthinsen for Vålerenga og fastsatte sluttresultatet til 2-1 til Lillehammer.

Jevnere serie

– Dette viser at når Vålerenga, Storhamar eller Stavanger har dårlige dager, kan de antatt dårligere lagene slå oss. Årets serie er jevnere enn tabellen viser. Det har vi sagt tidligere, sier Storhamar-trener Petter Thoresen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Hamar-laget møter VIF i neste kamp, og han er derfor litt glad for at Oslo-laget ikke tok tre poeng lørdag.

– Det trøstet meg litt at de tapte. Hadde de hatt seks poeng foran neste kamp, hadde de satt et skikkelig press på oss. Da måtte vi ha vunnet, sier han.

PÅ TYNN IS: Vålerenga og Vegar Barlie fikk trøbbel og tapte til slutt 1-2 for Lillehammer i dag. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX
PÅ TYNN IS: Vålerenga og Vegar Barlie fikk trøbbel og tapte til slutt 1-2 for Lillehammer i dag. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX Vis mer

Comet sikret seieren etter at Martin Arup satte inn 3-2-målet 15 sekunder før full tid. Da hadde Storhamar hentet opp 2-0-ledelsen til hjemmelaget.

Tap for Stavanger

Den siste overraskelsen kom i Sarpsborg. 1.462 tilskuere fikk se at tabelltreer Stavanger tapte alle poengene, samtidig som Sparta tok innpå tetlagene med tre poeng.

Østfold-laget var det beste til tross for at laget pådro seg ikke mindre enn 55 utvisningsminutter mot Stavangers 26.

Kampen endte 2-1.

(ANB)