Trøbbel for TV 2

Måtte fjerne Ståle Solbakkens bror fra rollen som reportasjeleder for fotballandslaget.

NY LANDSLAGSTRENER: Ståle Solbakken. Foto: Olafur Steinar Gestsson / NTB
NY LANDSLAGSTRENER: Ståle Solbakken. Foto: Olafur Steinar Gestsson / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- TV 2 er sammen med Lars Lagerbäck taperne i denne saken! Det sier sportsredaktør Vegard Jansen Hagen til Dagbladet.

Dels på alvor, dels på fleip.

Han legger ikke skjul på at kanalen hadde store forhåpninger om å få inn Ståle Solbakken (52) som ekspert på Champions League, Premier League og alle de store fotballsatsingene. Men torsdag morgen ble han offisielt Norges nye landslagstrener.

Da dukket det umiddelbart opp et problem til: Ståle Solbakkens bror, Espen Solbakken (49), har de siste åra vært kanalens reportasjeleder for landslaget. Han har vært en nøkkelperson i den redaksjonelle satsingen, men er nå fjernet fra rollen.

REPORTASJELEDER: Espen Solbakken (til høyre) har vært sentral i landslagsdekningen til TV 2. Nå må han trekke seg unna. Her sammen med ekspert Jesper Mathisen og programleder Jon Hartvig Børrestad i Valencia. Foto: Torbjørn Pedersen
REPORTASJELEDER: Espen Solbakken (til høyre) har vært sentral i landslagsdekningen til TV 2. Nå må han trekke seg unna. Her sammen med ekspert Jesper Mathisen og programleder Jon Hartvig Børrestad i Valencia. Foto: Torbjørn Pedersen Vis mer

- Han ble avsatt i dag tidlig da pressemeldingen kom. Han ble avsatt like momentant som Lars Lagerbäck, forteller Jansen Hagen.

Med et smil tilføyer han:

- Sist vi så ham, virket han ikke munter til sinns. Han skjønner at dette er slutten på hans egen landslagskarriere.

Til Dagbladet sier Espen Solbakken at «dette er ekstremt ferskt».

Men:

- Jeg sier fra meg alt som har med landslaget å gjøre.

Solbakken forteller at han har hatt jobben i rundt tre år, mens Lars Lagerbäck har vært landslagstrener.

HJEMMEFRA: Dette sier Ståle Solbakken hjemmefra. Vis mer

- Det er nyhetsleder sport som er tittelen min. Landslaget har på mange måter vært et sideprosjekt. Det har vært et vindu i hverdagen med litt reisevirksomhet. Men jeg sluttet i den delen av jobben da jeg skjønte i hvilken retning dette gikk.

Jansen Hagen gir her et innblikk i aktiviteten som fant sted i morgentimene:

- Først fikk han kjeft for at han ikke sørget for at vi var først ute med nyheten. Så ble han avsatt som reportasjeleder for landslaget. Vi har en jobb å gjøre med å bygge ham opp igjen.

SPORTSREDAKTØR: Vegard Jansen Hagen. Foto: Eivind Senneset / Tv 2
SPORTSREDAKTØR: Vegard Jansen Hagen. Foto: Eivind Senneset / Tv 2 Vis mer

- Men, fortsetter sportsredaktøren:

- Vi skal finne spennende oppgaver til Espen. I likhet med broren er han en dyktig mann innenfor sitt fagfelt. Vi skal klare å omplassere ham med glans.

TV 2 har rettighetene til å vise fotballandslagets kamper fram til 2028. Den interne rollen som reportasjeleder for landslaget henger høyt, og nå må Jansen Hagen ut på jakt.

- Hvor lenge har du visst at Ståle blir Norges nye landslagstrener?

- Hva skal jeg si? Litt før alle andre, svarer Espen Solbakken.

NY ROLLE?: Tom Høgli, som er tidligere landslagsspiller og har spilt under Ståle Solbakken i F.C. København, tror dette om Martin Ødegaards rolle i det «nye landslaget». Reporter: Henrik Ljosland Vis mer

- Snakket dere om at dette ville få konsekvenser for rollen din i TV 2?

- Nei, ikke om dette. Vi har hatt et veldig avklart forhold mellom oss. Begge har vært i bransjen siden starten av 90-tallet. Det nærmeste vi har vært å krysse hverandre, var da han spilte for Lillestrøm og jeg jobbet i Romerikes Blad. Jeg dekket ikke engang Lillestrøm 2, fordi han var involvert i klubben med førstelaget. Vi har klart å være langt unna hverandre, selv om begge har jobbet med norsk fotball.

- Så nå blir det en litt annen hverdag?

- Så lenge det er så tett mellom oss, er dette en lett avgjørelse. Nå kan jeg se på landslaget med litt andre øyne.

Jansen Hagen påpeker at det også er mye positivt med ansettelsen av Ståle Solbakken:

- Jeg er overbevist om at ansettelsen kommer til å bety mye for begeistringen, engasjementet og interessen rundt landslaget på kort og mellomlang sikt. Etter dette er det resultatene som avgjør.

«CRAZY»: Ståle Solbakken røper at han har fått mange tilbud, men at det var den norske landslagsjobben som fristet mest. Vis mer

Han fortsetter:

- Jeg er helt sikker på at Ståle Solbakken kommer til å puste liv i dette. Det tilsier all erfaring, ikke minst når ild kommer etter vann. Når en såpass utagerende trenertype som Solbakken etterfølger en ekstremt lugn svenske, tror jeg det kommer til å gi et betydelig oppsving.

Moroa starter allerede mandag. Da trekkes gruppene i VM-kvalifiseringen. Trekningen finner sted i Zürich klokka 18.00.

Kvaliken starter i slutten av mars. Solbakkens kontrakt strekker seg over fire år.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer