Håndball-VM

Trøbbel i Trondheim

Mandag flyttet den norske VM-troppen seg fra Stavanger til Trondheim: - Det ble problemer, avslører assistenttrener Tonje Larsen.

PÅ PLASS: Det norske landslaget i julestemning i Trondheim tirsdag. Foto: NTB / Beate Oma Dahle
PÅ PLASS: Det norske landslaget i julestemning i Trondheim tirsdag. Foto: NTB / Beate Oma Dahle Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TRONDHEIM (Dagbladet): Minutter etter å ha ankommet Trondheim mandag avslørte Camilla Herrem at hun ikke hadde fått med seg noe av sin bagasje fra Stavanger.

Flyet som huset Norge, Østerrike og Sør-Koreas VM-tropp hadde ikke plass til all bagasje lagene hadde med seg. Beskjeden som ble gitt mandag var at resten skulle komme utover ettermiddagen, men det skjedde ikke.

- Vi måtte melde fra om «lost luggage». Flyet var altfor lite for så mye bagasje. Halvparten manglet, sa Thorir Hergeirsson mandag.

Tirsdag formiddag forteller assistenttrener Tonje Larsen at hun tror de siste bagene ankom tirsdag morgen.

- Tre lag på reise i flere uker er mye bagasje. Det ble problemer der, ja, sier Larsen til Dagbladet.

MÅL: Stine Bredal Oftedal har bestemt seg for å ta en pause fra håndballivet etter OL i Paris neste sommer. Men for tiden herjer hun fortsatt på banen - både for klubb og landslag. Video: Pluto TV, EHFCL, Myhrvold Simensen/Skingen/Dagbladet Vis mer

- Har det bydd på problemer for dere?

- Det var ikke optimalt. Det var en del treningstøy som manglet, men siden det var fridag gikk det greit, svarer Larsen.

På plass i Trondheim ble det ytterligere utfordringer da laget skulle installere seg på Scandic Lerkendal. Flere av spillerne ba om å få bytte hotellrom.

- En misforståelse, sier Larsen.

- Vi ønsket et fellesrom som vi har enkel tilgang til fra rommene. Så da flyttet vi oss opp til en etasje som er bra, forteller Henny Reistad.

Laget bor nå i en av de øverste etasjene på det 75 meter høye hotellbygget, med oversikt over hele Trondheim.

- En inspirasjon, sier landslagssjef Hergeirsson om utsikten.

Noe som kanskje ikke er en inspirasjon er den iskalde temepraturen i Trondheim. «Føles som minus 15», rapporterer Yr.no. Etter å ha stått ute i minusgrader også i Stavanger er pressetreffene nå flyttet innendørs.

- Vi merker at det er forskjell, men det er deilig og frisk da, ler Reistad. Et stikk til Dagbladets reporter som har slitt mer med vinterværet enn hva hun selv har gjort.

Norge møter Angola i første kamp i hovedrunden onsdag 20.30 i Trondheim Spektrum.

- Det blir en tøff kamp. Et uforutsigbart og annerledes lag. De rystet Frankrike tidligere i VM, det sier sitt om at det er et lag som kan skape litt trøbbel, sier Kari Brattset Dale til Dagbladet.