Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Trøbbel-VM for flere enn Thorir

Tøft for Norges motstandere.

SKADEFORFULGT: Thorir Hergeirsson og Mia Hermansson Högdahl har slitt med mange skader og mye sykdom i høst. Foto: Marit Hommedal / Scanpix
SKADEFORFULGT: Thorir Hergeirsson og Mia Hermansson Högdahl har slitt med mange skader og mye sykdom i høst. Foto: Marit Hommedal / Scanpix Vis mer

|||Thorir Hergeirsson tar ut sitt VM-lag i morgen etter mye skade- og sykdomsmotgang. Han er ikke alene om å slite.

En rekke av Norges tøffeste konkurrenter har sitt å tenke på en måned før VM-avkast.

Stjerner borte
Romania: Er laget som ikke ser ut til å få ut potensialet sitt. Kommer til å gå langt, men sliter på et punkt: Keeper Luminita Dinu har lagt opp og venter barn.

Russland (OL-sølv i fjor): Mistet nesten hele sitt lag etter OL-sesongen. Bygger nytt nå. Svært mye talent, men også en del som skal sette seg.

Sør-Korea (OL-bronse i fjor): Har byttet ut nesten hele sitt lag fra OL. Fire-fem jenter er igjen. Mange av de andre har giftet seg og er gravide. Sørkoreanerne var det laget som presset Norges hardest i OL (semifinalen).

Spania (EM-sølv i fjor): Kom fra ingen steder og storspilte i EM. Men elendige økonomiske rammer gjør at laget må si nei til mye god matching. Er også i forsvarsposisjon etter annenplassen i EM i 2008.

I tillegg mangler Ungarn (Anita Görbicz, kneskade) og Tyskland (Grit Jurack, gravid) sine storstjerner.

Åpen plass?
Hergeirsson overtok etter Marit Breivik i vår. Han har fått forfall fra Gro Hammerseng og Katja Nyberg i fanget (begge spiller for Midtjylland for tiden). Gøril Snorroeggen rekker ikke VM etter sine skulderproblemer.

I tillegg er det høyst usikkert om Kristine Lunde-Borgersen rekker mesterskapet. For henne holdes det kanskje en åpen plass nærmere VM-avreise.

Selv med en liten gullrekke borte, er Norge VM-favoritt hos de fleste. Men laget er sårbart denne gangen. En spiller som Tonje Larsen blir viktigere enn noen gang.

VM går i perioden 5.-20. desember. Norge spiller både gruppespill og hovedrunde i Suzhou, halvannen times biltur vest for Shanghai.

(NTB)

image: Trøbbel-VM for flere enn Thorir
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media