Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Trøbbelet fortsetter for Start

Trenerbyttet i Start ga ingen umiddelbare resultater.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Odd-Start 2-0

Et Odd-lag med stor selvtillit regelrett rundspilte et Start-lag som ikke begynte å spille fotball før det var gått 25 minutter. Da ledet Odd allerede 1-0 etter at Espen Ruud headet ballen vakkert i mål bak en sjanseløs Rune Nilssen i Start-buret. Tommy Svindal Larsen la et perfekt utført frispark inn fra høyre kant som Ruud headet inn helt nede mot hjørnet. Vakrere kan det knapt utføres, og da var det bare gått 7 minutter.

Aldri i nærheten av seier

Start var i realiteten aldri i nærheten av seier. Laget var i perioder frempå og yppet seg foran Odds mål, men ble gang på gang stoppet av et bastant Odd-forsvar som kun periodevis glapp i markeringene.

Makrellfotballen levde bare en timinutters periode mot slutten av 1. omgang, men selv da sto spillet bare til godkjent. Start trenger kanskje mer enn et trenerbytte for å klare å holde seg i tippeligaen når status skal gjøres opp mot slutten av sesongen.

I 2002 rykket Start ned med rekordlave 11 poeng. Nå har de tolv, og med spill som idag blir det kanskje ikke mange flere denne sesongen.

Direkte nedrykk

Stig Inge Bjørnebye kan ha behov for å brette opp mer enn skjorteermene for å ta fatt på oppgaven som ligger foran ham. Realiteten for sørlendingene akkurat nå er direkte nedrykksplass.

FORTJENT SEIER: Odds Tommy Svindal Larsen i kamp mot Starts Marius Johnsen. Foto: SCANPIX
FORTJENT SEIER: Odds Tommy Svindal Larsen i kamp mot Starts Marius Johnsen. Foto: SCANPIX Vis mer

Fjorårets fryktede Start-innspurter, som resulterte i svært mange poeng på overtid, ga ikke annet reultat enn 2-0 scoringen til Odd. To minutter på overtid i andre omgang satte Espen Isaksen raskt i gang Fernando de Ornelas etter en halvsjanse til Start.

De Ornelas gjorde hele jobben selv, og tuppet ballen i mål over en dårlig plassert Rune Nilssen i Start-målet. Da hadde Start i lange perioder forsøkt med Flo-pasninger opp mot Odds 16-meter, uten å ha en Flo på topp.

-Vi hadde full kontroll, men burde satt de sjansene vi hadde, sa en mellomfornøyd Odd-trener Arne Sandstø til Varden etter kampen.

Frustrerte sørlendinger

Slikt spill gir sjelden annet enn tiltagende frustrasjon, noe Starts spill etter hvert ga bud om. Odds forsvar virket svært solide, og hadde bare unntaksvis problemer med et tafatt Start-lag. Styreleder Erik Solér ser likevel positive trekk i Starts spill:

– Vi spilte jevngodt med Odd bortsett fra foran de to målene. Det er mange lyspunkter vi kan ta med oss videre, og vi regnet ikke med at verden skulle snu seg bare fordi vi har skiftet ut treneren. Husk at vi ikke har hatt en eneste trening sammen etter at Nordlie forsvant, sier Solér til nyhetsbyrået ANB.

Odd har adskillig større grunn til å være fornøyde etter denne kampen. Skienslaget hadde før denne kampen ikke vunnet en kamp i Eliteserien siden de slo Lyn 2-1 13. mai.

2-2 mot Lillestrøm på Åråsen 12. juli, og 2-0 i dag vitner om at telmarkingene har brukt ferien til annet enn å spise makrell og sparke trenere.

JUBEL: Fernando de Ornelas jubler etter å ha blitt matchvinner på overtid mot Start.