FORNØYD MED SEIER: Kjetil Wæhler er fornøyd med 3-1-seier mot Kypros og landslagskapteinen trodde ikke det var mulig å vinne med ti mål. Her i duell med Dimitris Christofi.
Foto: Erlend Aas / Scanpix
FORNØYD MED SEIER: Kjetil Wæhler er fornøyd med 3-1-seier mot Kypros og landslagskapteinen trodde ikke det var mulig å vinne med ti mål. Her i duell med Dimitris Christofi. Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

- Trodde aldri det var mulig å ta igjen Portugal

Landslagsgutta mener det var usannsynlig å vinne med ti mål.

Norge - Kypros 3-1

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Norge vant 3-1 mot Kypros, men var i realiteten aldri nær et mirakel på Ullevaal. Norge måtte ta inn ti mål på Portugal som tapte 2-1 mot danskene i Parken.

Mens Drillo begynte å leke med tanken på en storseier, så flere av landslagsgutta på timålsseier som umulig.

Kjetil Wæhler vikarierte som landslagskaptein i Brede Hangelands fravær, og sier til Dagbladet at han aldri trodde Norge skulle snyte Portugal for andreplass i gruppa. Selv ikke når Norge ledet 2-0 etter 34 minutters spill.

- Nei, det trodde jeg ikke. Vi scoret tre mål, og kunne scoret flere om vi var flinkere foran mål. Men å ta igjen Portugal ville vært vanskelig, sier Wæhler til Dagbladet.

GRATULERES: John Arne Riise (t.v.) gratulerer målscorer Tom Høgli med sin scoring.
Foto: Erlend Aas / Scanpix
GRATULERES: John Arne Riise (t.v.) gratulerer målscorer Tom Høgli med sin scoring. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer

Rett før pause på stillingen 2-0, scoret Kypros og ødela det lille håpet om å true portugiserne som lå under i 1-0 i Parken.

Offside-mål Til tross for store protester fra både Wæhler, Vadim Demidov og Rune Almenning Jarstein godkjente dommer William Collum målet til Kypros.

TV-bildene viser at Kypros-kaptein Ionnis Okkas var i offside da han ble spilt gjennom.

- Det gjelder å ha dommere som kan dømme på et internasjonalt nivå, og det gjør ikke disse, sier Wæhler.

- Vi setter dem i offside og linjemannen følger ikke med. Det skulle vært offside og kanskje et frispark til Jarstein rett etterpå, fortsetter han.

Wæhler debuterte som landslagskaptein og sier det var et stort øyeblikk å lede mannskapet på Ullevaal-matta.

KAPTEIN: Kjetil Wæhler debuterte som landslagskaptein. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
KAPTEIN: Kjetil Wæhler debuterte som landslagskaptein. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

- Jeg tenkte ikke så mye på kapteinsbindet underveis i kampen, men det var et stolt øyeblikk å få lede gutta på banen, sier Wæhler.

Umulig oppgave Tom Høgli scoret 3-1-målet til Norge etter at Morten Gamst Pedersen og John Carew scoret de to første for Norge.

- Det er en OK avslutning på en lang kvalifisering. Jeg hadde fokus på at jeg skulle være med å bidra offensivt og det var morsomt å score. Jeg har spilt mye venstreback i Club Brügge, og det er deilig å være tilbake på høyresida på landslaget, sier Tom Høgli.

Høgli var fornøyd med seier til tross for at laget ikke klarte å true Portugal på tabellen.
 
- Jeg hadde ikke fokus på det som skjedde i Parken. Å vinne med åtte eller ti mål er nesten umulig. Vi skal være fornøyd med at vi vinner, sier Høgli.

Christian Grindheim mener laget måtte være svært effektive i første omgang for å true Portugal.

- Vi spilte god fotball den første halvtimen, men deretter stanger vi en del. Vi burde ledet 4-0 til pause for å ha noen sjanse til å score ti mål, sier Grindheim.

John Arne Riise tror publikum hadde litt for store forventninger til kampen på Ullevaal.

- Vi startet bra og ledet jo 2-0. Men da folk skrek til meg fra tribuna at de ville ha sju mål til, da måtte jeg le litt, sier Riise.

HER SCORER HØGLI: Tom Høgli scorer 3-1-målet mot Kypros.
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
HER SCORER HØGLI: Tom Høgli scorer 3-1-målet mot Kypros. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer