- Trodde aldri jeg skulle se det igjen

Erling Braut Haaland sammenliknes med tidligere engelsk storscorer før kåring.

REKORDMANN: Erling Braut Haaland har slått flere rekorder i sin første sesong i engelsk fotball. Foto: Will Matthews/AP/NTB
REKORDMANN: Erling Braut Haaland har slått flere rekorder i sin første sesong i engelsk fotball. Foto: Will Matthews/AP/NTB Vis mer
Publisert

Erling Braut Haaland (22) står med 35 scoringer i Premier League, og har allerede slått rekorden for antall scoringer i engelsk toppdivisjon etter at ligaen skiftet navn i 1992.

Som mange nå vet og som nærmest har blitt etablert, så er rekorden i engelsk toppdivisjon opp gjennom tidene 60 mål - scoret av tidligere Everton-spiller Dixie Dean helt tilbake i 1927/28-sesongen.

Det er en rekord som ikke vil bli slått med det første (noen gang?), men at nordmannen kan finne veien til mål over 40 ganger i løpet av en ligasesong, er det nok ikke mange som vil vedde imot.

Oliver Holt i Daily Mail har skrevet en kommentar med tittel «Takk skal du ha, Erling», hvor han argumenterer for hvorfor han mener Haaland bør kåres til sesongens spiller i Premier League.

«Hver gang jeg ser ham spille, hver gang jeg ser han scorer, så har jeg fått følelsen av at vi ser noe spesielt. Vi ser historien utfolde seg rett foran oss», skriver Holt.

Samtidig peker kommentatoren på at Chelsea- og Tottenham-legenden Jimmy Greaves scoret like mange eller mer enn Haaland har gjort, i tre av fire sesonger tidlig på 60-tallet.

SCORINGSKONGE: Jimmy Greaves. Foto: NTB
SCORINGSKONGE: Jimmy Greaves. Foto: NTB Vis mer

Rekorden til Greaves på én sesong er 41 ligascoringer, som han leverte da han spilte for Chelsea i 1960/61-sesongen. Haaland har fire kamper å slå det tallet på.

«Jeg har alltid sett på Greaves som referansepunktet når det gjelder storhet, og jeg trodde ikke jeg skulle få se en spiss komme i nærheten av hans 41 ligamål i løpet av livet mitt», skriver Holt.

Holt har selv gitt sin stemme til Haaland i kåringen, hvor vinneren offentliggjøres fredag. Han tror nordmannen vinner enkelt.

«Jeg forventer at Haaland vinner med et hav», skriver Holt, som mener det også er andre spillere som har stått fram med positivt fortegn denne sesongen, uten at de har en sjanse når hederen skal deles ut.

P.S. Det er en del spillere som har slått Haalands 35 ligamål i engelsk toppserie opp gjennom tidene. Ron Davies var den siste, da han scoret 37 mål i 1966/67-sesongen. Se oversikt over alle sesongene her.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer