- Trodde aldri jeg skulle vinne en Grand Slam-tittel igjen

Men i dag vant Kuznetsova French Open.

TRODDE IKKE PÅ FLERE GRAND SLAMS: Svetlana Kuznetsova (t.v.) hadde ikke vunnet en Grand Slam-tittel på nesten fem år, men i dag fikk hun fullklaff mot verdensener og landsvenninne Dinara Safina og gikk helt til topps på rødgrusen i Paris. Foto: SCANPIX/AP Photo/Bernat Armangue
TRODDE IKKE PÅ FLERE GRAND SLAMS: Svetlana Kuznetsova (t.v.) hadde ikke vunnet en Grand Slam-tittel på nesten fem år, men i dag fikk hun fullklaff mot verdensener og landsvenninne Dinara Safina og gikk helt til topps på rødgrusen i Paris. Foto: SCANPIX/AP Photo/Bernat ArmangueVis mer

|||Svetlana Kuznetsova overrasket verdensener og storfavoritt Dinara Safina med seier i den helrussiske French Open-finalen lørdag.

— Det er så mange år siden jeg vant en Grand Slam-tittel at jeg aldri trodde jeg skulle få gjøre det igjen. Da jeg entret banen, følte jeg at alt kom til å gå bra, sa Kuznetsova etter seier i strake sett.

— Det var den samme følelsen som jeg hadde før jeg vant US Open (i 2004), la hun til.

Den sjuendeseedede 23-åringen fikk serven sin brutt allerede i første sett, men hun lot seg ikke stoppe av den tidlige kalddusjen. Kuznetsova brøt tilbake umiddelbart og sikret 6-4-seier i førstesettet.

I annetsettet holdt Safina seg inne i kampen fram til det sto 2-3. Kuznetsova brøt til 4-2-ledelse og hadde få problemer med å sikre seg settseier 6-2. Dermed kunne hun juble for sin første tittel på rødgrusen i Paris noensinne.

For Safina ble finalen en stor nedtur. Den 23 år gamle verdenseneren står fortsatt uten Grand Slam-triumf og var regnet som storfavoritt lørdag. Også i fjor spilte hun finale i den franske hovedstaden. Da ble Ana Ivanovic for sterk.

(NTB)