- Trodde beinet var brukket

I den siste spillerbytten mot Brynäs søndag kveld ble Espen Knutsen skadet. I garderoben trodde han beinet var brukket. I går feiret han 32-årsdagen på krykker.

STOCKHOLM/OSLO (Dagbladet): To kamper inn i sitt massivt omtalte comeback i Djurgården og den svenske Elitserien er Shampo ute på ubestemt tid. I beste fall vil det ta tre uker - i verste fall tre måneder.

- Det første jeg tenkte da det smalt var «er det mulig», sier Shampo til Dagbladet. - Tidspunktet for denne skaden kunne ikke vært verre. For det eneste jeg trenger nå er kamptrening for å komme tilbake i matchform.

- Her jeg sitter nå kan jeg bare håpe på at jeg rekker sluttspillstarten med Djurgården i begynnelsen av mars.

Håper på B-VM

Første helga i februar skulle Shampo gjort comeback på det norske landslaget. Det blir det ingenting av. Dermed rettes blikket mot B-VM som starter 12. april. Men hadde alt gått galt søndag kveld, ville det vært umulig også.

Og det var det Shampo trodde da han lå på isen.

Smertene fortalte ham at sesongen sansynligvis var ødelagt.

- Jeg hadde en vond og ekkel følelse fra ankelen og helt opp til kneet, sier han. - Det var helt nytt for meg - jeg var overbevist om at beinet var brukket. For jeg har ikke hatt slike skader før, jeg har aldri brukket noe i beina. Og derfor tenkte jeg, «vel, det var den sesongen».

Tenkte på Thomas Brolin

Etter å ha møtt Djurgårdens medisinske støtteapparet i går så Shampo TV-bildene fra skadesituasjonen. Da skjønte han hvor heldig han egentlig har vært.

- Det var ille å se på - jeg ble nesten kvalm, sier han til Dagbladet. - Og de som husker hvordan Thomas Brolin (svensk fotballstjerne på 90-tallet) ødela sin ankel da han tro over nede ved det ene cornerflagget, den skaden som startet nedturen hans, skjønner sikkert hva jeg snakker om. Det var helt jævlig å se på.

- Ekkelt, for å si det mildt.

Falt oppå seg sjøl

Shampos ankelskade kom som et resultat av en hekting bakfra. Om resten sier han:

- Jeg mistet balansen og den ene skøyta hang igjen i isen. Deretter ramlet jeg oppå meg sjøl med hele kroppsvekta over ankelen. Og etter å ha sett fotens vinkel på TV-bildene skjønner jeg ikke hvordan jeg slapp så billig unna.

- Jeg har jo «bare» strukket leddbånd og fått en kraftig forstuelse i leddet.

I dag drar Shampo til Djurgården-treninga for å sykle. Og der blir han sittende - i hvert fall fram til fredag.

- Jeg skal hjem til Oslo til helga, sier han. - Den turen var bestemt før dette skjedde. Og etter det skal jeg tilbake til Stockholm for å sykle mer. Det er det eneste jeg kan gjøre de neste tre ukene.

Heldig tross alt

Forebyggende arbeid for å komme tidligere tilbake finnes ikke. Blødningen i ankelen må vekk og leddbåndene leges av seg sjøl før det blir snakk om å knyte på seg skøytene. Og fordi ankelen i går var så hoven som den var, kunne ikke legene gi en mer presis diagnose enn at skaden vil føre til et avbrekk på alt fra tre til tolv uker.

- Det er jo ikke sykling jeg trenger, sier han. - Den fysiske formen er det ikke noe i veien med - det er matcher jeg mangler.

- Dette comebacket kunne nemlig vært slutt før det egentlig hadde begynt, sier Espen Knutsen til Dagbladet.

DEPPER PÅ HOTELLROMMET: I går fylte Espen Knutsen 32 år, men dagen ble langt fra den han hadde håpet på. Her ligger hockeystjernen på hotellrommet sitt i Stockholm og pleier sin skadde ankel. - Jeg hadde en vond og ekkel følelse fra ankelen og helt opp til kneet, sier Shampo til Dagbladet.